• /Documents/gymnasium/STAG-kungstradgarden

Kom till workshop i Kungsträgården!

Stockholms Tillskärarakademis Gymnasium deltar i Stockholms stads Hållbarhetsdag i Kungsträdgården onsdag 22 augusti - kom du med!

om evenemanget

Datum

onsdag 22 augusti, kl 11:00-19:00


22 augusti 2018 kl 11-19 i Kungsträdgården

Plats

Stockholm

Visa på karta

Länge leve den hållbara livsstilen! Ja men hur då? En hållbar utveckling handlar om att tillgodose dagens behov utan att äventyra framtidens förutsättningar. För att uppnå en hållbar livsstil behöver tre – parametrar tänkas in – den sociala, ekologiska och ekonomiska hållbarheten.

Under Hållbarhetsdagen den 22 augusti 2018 kommer ett hållbarhetsurval att presenteras i Kungsträdgården – inspiration, tips och handling!

Program & Hållplatser

Beyond Retros Pop Up Shop, tillsammans med Stockholms Tillskärarakademis Gymnasium
Köp begagnade kläder, eller ta med egna gamla godbitar och sy om till nya modekreationer i Beyond Retros Label Workshop, därmed återanvänds alla kläder, även de plagg som är lite nötta eller passé.

MOD
MOD kämpar för alla som står på långa väntelistor för en organtransplantation. Lär dig mer om vad du kan återvinna på ett väldigt personligt plan.

Rescued
30% av all frukt som odlas slängs. Det är sjukt! 
Rescued räddar förkastad frukt och pressar 
därefter det prima köttet till en läskande härlig juice. Törstig?

Easy ReCycling
Cyklar är kanske det optimala transportmedlet för stabsbor, det är både billigt och tillgängligt. Men att kasta relativt lättfixade cyklar är dumt. Cykelåtervinning är därför framtiden, så kom förbi och inspireras av en räddad cykel.

Stockholms stads Pop Up-återbruk
Dags att röja ur skåp och förråd – det du inte 
vill ha kan glädja någon annan! Men ibland kan det vara svårt att veta vad som kan återanvändas eller återvinnas, därför finns personal på plats som hjälper till att sortera de prylar du skänker bort.

Lunchkonsert
Jazzkvartetten kl. 12.00-13.00
Pop/Soul/Funk/Jazz