Lärare på Stockholms Tillskärarakademi

Asha Renberg

Asha Renberg är utbildad mönsterkonstruktör och har gesällbrev i dam- och klänningsskrädderi. Medlem i Stockholms Skräddarmästar Gille. Hon har undervisat på skolan sedan 1991. Övriga arbetsplatser är kostymateljén på Stassteatern i Luleå, som kostymör på SVT och på Makroff Fashion.
Kontakta Asha

Damskrädderi

Carl Rhodin

Carl har gedigen erfarenhet från Stockholms Tillskärarakademi, då har själv gått utbildningarna Mönsterkonstruktion och design, Mönsterkonstruktion Herr, Skräddare samt Mönsterkonstruktör.

 Sömnad

Catherine Vaindorf

Catherine Vaindorf arbetar som stylist inom mode och inredning sedan 2005 i eget företag. Uppdragsgivare är olika tidskrifter, till exempel Collezzioni Bambini, Plaza Magazine, Plaza Kvinna och Plaza Deco, och några företag som IKEA, TV4 och Cervera.

Stylist

Christian Brandt

Christian Brandt är föreläsare, legitimerad lärare, modedesigner och ekonom. Han har en Master of Education-examen i design och företagsekonomi från Linköpings universitet, en Fil.kand. examen (BSc) från programmet Ekonomi, teknik och design på Södertörns Högskola... Läs mer 
Kontakta Christian

Materiallära

Christine Maurel

Kontakta Christine

Digital mönsterkonstruktion

Claes Berkes

Claes Berkes utbildade sig vid Beckmans College of Design och har lång och bred erfarenhet från modeindustrin. Som en av grundarna av NAKKNA har han mest gjort sig känd för ett avantgardistiskt men tillgängligt uttryck. Claes är flitigt anlitad som föreläsare och kursledare på temat design, med uppdragsgivare som bland andra Textilhögskolan i Borås och Beckmans College of Design.
Kontakta Claes

Inköp – Konfektion, Print design

Emma Lindblad

Emma Lindblad är fil. dr i Modevetenskap, forskare och föreläsare. Till hennes expertområden hör mode, identitet, konsumtion och ungdomskultur – ämnen som utforskades i hennes avhandling ”Looking vanlig; neither too much nor too little”. Emmas bakgrund ligger i studier av mänskliga rättigheter och socialantropologi, och hennes fokus ligger på att hitta verktyg för att förstå samtiden lite bättre. 

Dräkthistoria

Emilie Lantz

Emilie Lantz är utbildad inom konst och design med specialisering på textil, från The Royal Danish Academy of fine art i Köpenhamn. Hon har även studerat visuell kommunikation på Beckmans College of Design. Hon har gedigen erfarenhet av stylistyrket då hon under många år frilansade med redaktionella och kommersiella uppdrag inom Sverige men även internationellt.

Stylist

Eva Hjelte

Läs mer om Eva på evahjelte.com 

Modeteckning

Eva Karlsson

Eva Karlsson har gått Beklädnadsteknisk i Uppsala, Konfektionsteknisk i Göteborg, Beckmans i Stockholm. Hon har jobbat med den italienska modeindustrin i 20 år, varav 10 år med egen produktion. 2012 flyttade hon hem till Sverige och driver företaget Teda Art Project.
Kontakta Eva

Mönsterkonstruktion, vikarie 2016-2017

Felix Ahlström

Som lärare vill Felix ge eleverna möjligheten att uttrycka sig obehindrat genom de verktyg han ger dem. Detta innebär att oavsett vilket medium vi arbetar med så är skapande-processen och utvecklingen av den egna rösten det absolut viktigaste.
Kontakta Felix

Datordesign, Pattern magic, Dräkthistoria

Inger Hemgren

Inger Hemgren har gått kurser på S:t Görans gymnasium i sömnad och mönsterkonstruktion. Hon har även gått på Stockholms Tillskärarakademi. Inger har designat, konstruerat och sytt till ett otal privata kunder, sytt på skinnateljé och sytt teaterkostym på Oscarsteatern. Parallellt med lärartjänsten på Tillskärarakademin arbetar Inger med ett eget märke som konstruerar mönster till och designar skinnjackor. Dessa säljs runtom hela Sverige och produktionen ligger i Indien med allt vad det innebär.
Kontakta Inger

Sömnad

Katarina Bergman

Katarina Bergman är utbildad på Beckmans, London College of Fashion, Västertorps komvux och Konstskolan Basis. Hon har undervisat på Tillskärarakademin sedan 1999. Övriga arbetsplatser Katarina varit på är bland annat Jasper Conran, London och Boomerang. Hon har eget företag sedan 1997 där hon arbetar med sitt egna märke Wadman. Under 2010-2013 läste Katarina 75hp i bland annat Digital bildbehandling.
Kontakta Katarina

Modeteckning och design

Linda Koelman

Efter grundutbildningar fortsatte Linda Koelman med Mönsterkonstruktör, Modedesign och Skrädderi: Dam och Klänning, allt på Stockholms Tillskärarakademi. Sedan började hon undervisa i sömnad och mönsterkonstruktion på Mönsterkonstruktion och Design. Hon syr även upp till privata kunder samt scenkläder till Hamburger Börs.
Kontakta Linda

Datoriserad mönsterhantering, Mönsterkonstruktion, Sömnad

Linn Silver

Sömnad, Mönsterförändring med klädsömnad

Maria Ahnström

Maria Ahnström är mönsterkonstruktör med över 10 års erfarenhet inom allt från barnkläder till sport- och friluftskläder, klassiska dam- och herrkläder till nystartade designmärken.
Kontakta Maria

Datoriserad mönsterhantering

Mia Stavåsen

Mia Stavåsen är utbildad i mönsterkonstruktion på Komvux, beklädnadsteknisk linje och på Beckmans College of Design inom mode. Mia har arbetat som mönsterformgivare 1994-2000 och med figurativt dekorations- och muralmåleri 2000-2006, mestadels i Marbella, Spanien och Verbier, Schweiz. Hon har också undervisat i modeteckning och mönsterformgivning på Textilhögskolan i Borås 2006-2010. Hon målar, ritar, skriver, syr, broderar, ägnar sig åt keramiska experiment och brinner för att lära ut allt hon kan!
Kontakta Mia

Sömnad, Mönsterkonstruktion, Konfektionssömnad

Sofia Westin

Sofia Westin är utbildad på Tillskärarakademin i Göteborg och på Stockholms Universitet. Hon har en kandidatexamen i modedesign från Textilhögskolan i Borås och en masterexamen från den textila institutionen på Konstfack i Stockholm. Sofia har frilansat som modedesignlärare sedan 2008 och har undervisat i ämnen så som mönsterkonstruktion, sömnad, gestaltning, textiltryck, bildbehandling och drapering. Mellan 2007 och 2010 arbetade hon med herrkläder under eget namn och har under åren medverkat i utställningar runt om i Sverige samt blivit tilldelad ett flertal stipendier och priser. Sofia är även vice ordförande i KRO Stockholm och driver sedan 2011 konstgalleriet Minibar Stockholm beläget på Hälsingegatan i Vasastan. 
Läs mer om Sofia på sofiamwestin.com
Kontakta Sofia 

Sömnad, Mönsterkonstruktion

Ulrika Kyaga

Ulrika Kyaga är doktorand i modevetenskap på Centrum för Modevetenskap vid Institutionen för Mediestudier på Stockholms Universitet. Hennes avhandlingsprojekt undersöker svenskt mode mellan åren 1930 till 1960. Ulrika är utbildad civilekonom och har studerat vid Stockholms Tillskärarakademi. Dessutom har hon tio års arbetserfarenhet inom PR- och kommunikationsbranschen som rådgivare åt främst mode- och livsstilsföretag.

Dräkthistoria

Vera Karlsson

Vera har en bred och tvärvetenskaplig designbakgrund från bland annat Umeå Designhögskola, Umeå Universitet och Konstfack. På Stockholms Tillskärarakademi har hon utbildat sig till mönsterkonstruktör och jobbar nu för ett nystartat märke där fokus ligger på passform.

Mönsterkonstruktion och datordesign

Åsa Hedenström

Åsa Hedenström har utbildning från beklädnadstekniskt gymnasium och Tilllskärarakademins Yrkeskurs, Påbyggnad Mallritning, Gradering och Herrkläder. Åsa har även gått på Beckmans College of Designs ettåriga modelinje och RMI-Berghs Grafisk formgivning. Hon arbetar som mönsterkonstruktör på Lars Wallin Management AB parallellt med lärararbetet på Tillskärarakademin.
Kontakta Åsa 

Mönsterkonstruktion

 

Lärare på gymnasiet

Se våra lärare på gymnasiet här

Carl har studerat på Tillskärarakademin i Stockholm. Han har gått utbildningarna "Mönsterkonstruktion och design", "Mönsterkonstruktion Herr", "Skräddare" samt "Mönsterkonstruktör".