Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Upcycling av jeans

I samarbete med Stockholms Stadsmission har gamla jeans fått nytt liv. Studerande på vår grundutbildning Mönsterkonstruktion och Design har skapat en kollektion gjord av 100% återvunnet material.

Tillskärarakademin och Stadsmissionen

För andra året i rad har Stockholms Tillskärarakademi och Stockholms Stadsmission Second Hand-verksamhet än en gång samarbetat i ett hållbarhetsprojekt. Av enbart återvunna jeansplagg från Stadsmissionen har studerande på grundutbildningen Mönsterkonstruktion och Design fått fria händer och skapat fantastiska kreationer. Varje studerande har fått fyra jeansplagg från Stadsmissionen och på egen hand har de lyckats designa plagg på enbart tre dagar.

IMG_4104.jpg

IMG_4114.jpg

Hållbarhet - en del av utbildningen

Att ge nytt liv åt gamla, slitna och trasiga kläder är ett effektivt sätt att återanvända redan existerande material och således minska tyg-produktionen och bidra till ett mer hållbart samhälle. Vilket är något som Tillskärarakademin värderar väldigt högt och arbetar ständigt med att hålla verksamheten uppdaterad, hållbar och miljömedveten.

— "Vi har flera projekt av den här typen varje år." berättar Inger Hemgren, en av lärarna bakom projektet.
— "Vi pratar och diskuterar hållbarhet och miljöpåverkan på lektionerna och man märker verkligen att våra studerande blir inspirerade av det. Det händer ofta att de för in det här sättet att arbeta på i andra skoluppgifter, vilket är oerhört roligt att se eftersom det är en så viktig fråga."

_DSC1393.jpg

_DSC1441.jpg

Torsdagen den 11 april 2019 så ställdes alla plagg ut på Stadsmissionen vid Nytorget, Skånegatan 75. Plaggen fanns till försäljning och alla intäkter gick till Stadsmissionens arbete.