Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Stockholms Tillskärarakademis Gymnasium kommer successivt att avvecklas

Huvudmannen har beslutat att det inte kommer att ske någon mer antagning till Hantverksprogrammet och Stockholms Tillskärarakademis Gymnasium nästa läsår, och att detta är ett led i att skolan successivt kommer att avvecklas.

Beslutet påverkar inte eleverna som nu läser Hantverksprogrammet på Stockholms Tillskärarakademis Gymnasium, utan de skall få fortsatt undervisning och avslutar sin gymnasieutbildning hos oss precis som planerat.

Bakgrunden till beslutet är en analys av situationen för Hantverksprogrammet i Stockholmsregionen som visar att det finns betydligt fler platser än sökande till programmet. Antalet anmälda platser var under perioden 2017–2018 ungefär 300 fler än antalet sökande. Totalt har intresset för Hantverksprogrammet i regionen minskat med 30% under den senaste femårsperioden.

Antalet sökande till Stockholms Tillskärarakademis Gymnasium har också minskat de senaste fem åren vilket gör att det på sikt kommer att bli allt svårare att driva verksamheten vidare med hög kvalitet. Övrig verksamhet som bedrivs under varumärket Stockholms Tillskärarakademi – kurser samt vuxenutbildningar på deltid och heltid (YH/KKU) – påverkas inte av detta beslut.

Johan Adler
Skolchef, Medborgarskolan Stockholmsregionen