Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Natalie vill skapa och förmedla mode utifrån olika livsstilar

Efter studier i Mönsterkonstruktion och Design på Stockholms Tillskärarakademi fortsatte hon till Beckmans Designhögskola läste Modedesign. Nu drömmer hon om att starta ett eget varumärke.

Natalie Johansson Strand kommer från Västervik och flyttade till Stockholm 2012, då hon började på Stockholms Tillskärarakademi och gick Mönsterkonstruktion och Design.

Vad har du för relation till mode och skapande? Varifrån kommer ditt modeintresse?

Jag har alltid varit kreativ och tyckt om färg, form och skapande. Jag har även sedan långt tillbaka haft ett visuellt intresse då jag ägnat mig en del åt fotografering. Men det som lett mig till mode och kläder grundar sig framförallt i mitt intresse för människor, och olika typer av livsresor. Jag tycker om att dyka in i olika typer av människors livsstilar och vill på så sätt skapa och förmedla mode. Vi har en typ av relation till kläder från då vi föds tills vi dör. Det är spännande.

Hur hamnade du på Tillskärarakademin?

Jag gick Mönsterkonstruktion och Design på Tillskärarakademin 2012/2013, det var då jag flyttade tillbaka till Sverige från Spanien där jag läste modedesign under ett år. Jag kände att jag framförallt behövde mer sömnads- och konstruktionskunskaper, vilket jag verkligen fick, för att komma in på Beckmans som var mitt största mål.

Vilka erfarenheter från din studietid tar du med dig in i framtiden?

Under min studietid på alla skolor har jag fått äran att träffa bra personer, andra studenter och lärare som har gett mig ett utökat kontaktnät. Jag har lärt mig otroligt mycket av att arbeta tillsammans med andra. Jag har dessutom lärt mig att planera mitt eget arbete, vara stresstålig och alltid jobba hårt för att nå mina mål. Det lönar sig alltid i längden.

Vad väntar nu efter examen?

Nu ska jag vara lite ledig i sommar efter ett hårt slit med examensarbetet, sen ska jag söka jobb i Stockholm och utomlands. Vi får se vad det leder till. I framtiden är drömmen att bygga upp mitt egna varumärke och jobba med kombinerad design och mode.