Intresseanmälan Modelinjen - Dag, avser hösten 2022

Information

Lärare
Emilie Lantz
Dag och tid
Torsdagar 09:00-16:30
Kurslängd
156 timmar
Plats
Stockholms Tillskärarakademi
Hagagatan 23 A, plan 2
Är du lite otålig och vill kickstarta din väg in i modebranschen? Här har vi ett deltidsalternativ för dig som längtar efter modedesign och kreativitet, och har en stor passion för klädskapande, men som inte har tid eller möjlighet att studera på heltid.

Om kursen

Anmälan
Detta är en intresseanmälan till deltidsutbildningen Modelinjen - Dag och avser hösten 2022. En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande. När deltidsutbildningen öppnar upp för anmälan, kommer du som gjort en intresseanmälan, att få ett meddelande med en länk från oss till din mailadress. Du kan då välja om du vill göra en anmälan/boka in dig på deltidsutbildningen. Modelinjen - Dag, kostar 30 950 kr, vi fakturerar terminsvis och delbetalning är möjligt!

Om utbildningen
Det primära syftet med denna spännande deltidsutbildning är att du får möjlighet att skapa en ansökningsportfolio; som du sedan kan använda och/eller utveckla på egen hand om du vill söka en utbildning på högre nivå.

Utbildningen är mycket mångfasetterad och omfattande, men vi går inte lika djupt inom de olika ämnena som på vår heltidsutbildning, Mönsterkonstruktion och Design.

Här får du prova dig fram; testa olika tekniker och sätt att få fram dina idéer och designdrömmar. Du kommer att få inspireras av modehistoria, lära dig om materialen du väljer att jobba med, prova på drapering och konstruktion på docka. Du kommer att teckna fritt samtidigt som du jobbar parallellt i Photoshop, InDesign och Illustrator. Du kommer även att få inblick i enklare styling och fotografering.

I olika block under året kommer du ägna dig åt research, designprocess, kollektionstänk och produktion rent sömnadsmässigt av din kollektion, för att under de sista veckorna färdigställa den portfolio du behöver för att ta dig vidare i branschen.

Upplägg
Utbildningen är uppdelad i flera block, där mallförändring och sömnad är den största delen. Därutöver kommer du att ägna mycket tid åt design av din kollektion, plaggskisser, färglära, mönsterrapportering, datorkunskap gällande designprogram, materialval, modeskisser, branschspråk och framställande av slutprodukten; din portfolio.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs, det är en grundutbildning.

Huvudlärare
Emilie Lantz.

Kursmaterial
Allt undervisningsmaterial ingår, du betalar dock material och sybehör till dina egendesignade plagg.

Övrig info
Kursen går en dag i veckan, på måndagar, under två terminer, 26 sammankomster, 156 timmar. Planerad start 19 september 2022.

Varmt välkommen med din intresseanmälan och senare med din ansökan!

Kontakt

Kontaktperson

Tillskärarakademin 010-1576440

En del av studieförbundet Medborgarskolan