Pattern Magic

Information

Lärare
Felix Ahlström
Startdatum
1 november 2021
Dag och tid
Mån-Tors 09:30-16:00
Kurslängd
20 timmar
Plats
Stockholms Tillskärarakademi
Hagagatan 23 A, plan 2
Avgift
5 850 kr
Inspirerande och magisk mönsterkonstruktion enligt den japanska skolan. Kursens innehåll baseras på exempel ur den första boken i Pattern Magic-serien av Tomoko Nakamichi, som under många år undervisat på den anrika skolan Bunka Fashion College i Tokyo.

Om kursen

Om kursen
Här får du insikt och kunskap om det japanska sättet att konstruera mönster som grundar sig i wabisabi-estetiken, där asymmetri, enkelhet, stramhet och anspråkslöshet är de utmärkande dragen. Detta skapar helt nya förutsättningar för hur ett plagg kan formas och vad det kan förmedla.

Upplägg
Vi utgår från olika exempel; alla med en specifik effekt/form i åtanke, och arbetar först platt i papper på konstruktionsbordet. Därefter syr vi upp plaggen i toileväv, för att slutligen experimentera själva med vårt nya sätt tänka.

Du kommer få full handledning av din lärare i hela processen; från sättet att tänka till att färdigställa dina provplagg vid symaskinen.

Förkunskaper
Denna kurs riktar sig till dig som redan har grundläggande kunskaper i mönsterkonstruktion och sömnad. Du kanske till och med jobbar som mönsterkonstruktör, men känner att du behöver en ny utmaning, och få ännu mer passion för det du brinner för.

Eller har du tittat i Pattern Magic-böckerna och provat att rita själv, men har svårt att förstå konstruktionerna, och behöver hjälp med att ”knäcka koden”.

Kursledare
Felix Ahlström

Kursmaterial
Allt kursmaterial ingår.

Övrig information
Kursen går måndag - torsdag under vecka. 44 (höstlovsvecka I Stockholm), totalt 20 timmar.

OBS! Kursen kan även beställas i intensivform som t ex vidareutbildning för personal!

Kontakt

Kontaktperson

Tillskärarakademin 010-1576440

En del av studieförbundet Medborgarskolan