Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Print design – mönsterformgivning på dator

Information

Lärare
Claes Cubura Berkes
Startdatum
26 September 2019
Dag och tid
Tors, Lör 17:30-21:45
Kurslängd
20 timmar
Plats
Stockholms Tillskärarakademi
Hagagatan 23 A, plan 2,
Avgift
5 250 kr
Du drömmer om att bli mönsterformgivare, och/eller du kanske redan kan manuell mönsterformgivning men behöver lära dig hur man gör det på datorn? Då är detta kursen för dig.

Om kursen

Om kursen
Vi går igenom hur man skapar sina egna textilmönster och förbereder dem för att sändas till en tygproducent eller en tryckfabrik. Det är allt ifrån att få förståelse för hur en mönsterrapport är uppbyggd genom att klippa och klistra, till att scanna och bygga mönster i programmen Illustrator och Photoshop.

Upplägg
Vi går igenom mönsterrapportering och alloverprint, för att sedan gå över till digitalisering av artworks och färdigställande av rapport. Du får lära dig mönsterrapportering i Illustrator och Photoshop, och får en grundläggande genomgång av tekniska instruktioner så som placering, färgsättning, tryckteknik osv.

Förkunskaper
Viss kunskap i Adobes program underlättar.

Kursledare
Claes Cubura Berkes

Kursmaterial
Kursmaterial som utskrifter och liknande ingår. Ta med ett eget usb-minne för att spara dina arbeten.

Kursinformation
Kursen går två torsdagkvällar, 26 september och 3 oktober kl. 17.30 - 21.45 samt 2 lördagar, 28 september och 5 oktober kl. 09.00 - 16.00, totalt 20 timmar. 

Kontakt

Kontaktperson

Tillskärarakademin 010-1576440

En del av studieförbundet Medborgarskolan