Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Stylist

Information

Lärare
Emilie Lantz
Startdatum
27 September 2019
Dag och tid
Fredagar 09:30-16:00
Kurslängd
121 timmar
Plats
Stockholms Tillskärarakademi
Hagagatan 23 A, plan 2,
Avgift
26 950 kr

Få platser kvar

Här får du lära dig allt du behöver för att kickstarta din karriär som stylist.

Om kursen

Om utbildningen
Undervisningen är fördelad på de olika områden som behövs för att kunna arbeta som stylist inom mode; såsom digital bildbehandling, modehistoria, modeteckning, materiallära och ändringssömnad. Du får öva på att genom oväntade kombinationer hitta nya vägar att förstärka ett varumärke enligt kundens önskemål, och hur du kommunicerar med dina uppdragsgivare för att nå bästa möjliga resultat.  Du får även träna dig i att skriva enklare redaktionella texter, vilket är viktigt om du jobbar mot exempelvis modemagasin eller bokförlag.

Upplägg
Kursen går en heldag i veckan (fredagar) under två terminer, 22 sammankomster, 121 timmar.

 

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs, men det är meriterande att ha erfarenhet från branschen t ex butiksvana. Du bör ha ett passionerat intresse för trender och modehistoria. En kurs som är bra att gå innan eller efter är Textil materiallära och hållbarhet.

 


Lärare
Emilie Lantz m.fl.

Kursmaterial
Visst material ingår.

Övrig info
Inför första kurstillfället vill vi att du gör ett presentationsmoodboard som representerar vem du är. Du kommer få mer information om detta i god tid före utbildningens start.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt

Kontaktperson

Tillskärarakademin 010-1576440

En del av studieförbundet Medborgarskolan