Om Stockholms Tillskärarakademi

Välkommen till en gedigen, kreativ och utvecklande utbildning eller kurs. Med vår långa tradition och erfarenhet är vi det självklara valet.

Vi som arbetar på Stockholms Tillskärarakademi drivs alla av glädjen att lära ut hantverket, designen, sömnaden och konstruktionen. Vi vill utveckla, bevara och föra vidare hantverksskicklighet samtidigt som vi vill ge dig redskapen och möjligheterna för att utvecklas kreativt och fritt.

Våra lärare har en gedigen bransch- och yrkeserfarenhet i mönsterkonstruktion, sömnad och design. Vi har också knutit till oss designers, modetecknare, trend- och färgkonsulter som gästföreläsare.

Detta i kombination med vår långa erfarenhet, vårt eget erkänt utvecklade mönsterkonstruktionssystem och genom våra kontakter i modebranschen så vet vi att utbildningarna och kurserna håller den höga kvalitet som både vi, arbetsmarknad och högskolor efterfrågar.

Stockholms Tillskärarakademi grundades 1913 och har under åren utvecklats till en av de ledande skolorna i mönsterkonstruktion, sömnad, skrädderi och design. Tillskärarakademin står under statlig tillsyn med Skolverket som tillsynsmyndighet, och Medborgarskolan som huvudman.

Alla är välkomna

Det finns kurser och utbildningar både för dig som är nybörjare och för dig som är yrkesverksam i modebranschen. Oavsett om det gäller kläder som yrke eller hobby, grundläggande kundskaper eller vidareutveckling.

Vuxenutbildningar

Vi har utbildningar på heltid från grundläggande nivå till yrkesutbildning. Konstruktion och Design ger den kompetens som branschen kräver för fortsatta studier. Påbyggnadsutbildningarna leder fram till yrkeskompetens och specialkunskaper. Våra heltidsutbildningar är studiemedelsberättigade. Vi har även deltidsutbildningar på dag- och kvällstid.

Kurser

Våra kurser är för dig som älskar kläder, mode och design och vi hoppas du hittar en kurs som passar dig. Här finns allt från grund- till avancerade specialkurser och de startar både höst och vår.

Gymnasium

I augusti 2007 startade vi också ett gymnasium. Vi hette från början Textila gymnasiet och ändrade sedan namn till Stockholms Tillskärarakademis gymnasium för att samarbeta närmre med Stockholms Tillskärarakademi. 

Ledningsgrupp

För att kvalitetssäkra och utveckla våra utbildningar i rätt riktning har vi en ledningsgrupp. Se vilka som sitter i ledningsgruppen.

Huvudman

Stockholms Tillskärarakademi är en del av Medborgarskolan Stockholmsregionen, som också är dess huvudman.
Läs mer om huvudmannen.

Styrelse för utbildningar och kurser

Se regionstyrelsen för Medborgarskolan Stockholm.

Vill du komma i kontakt med styrelsen, mejla till
regionstyrelsen.stockholm@medborgarskolan.se.

Styrelse för gymnasium

Se Styrelsen för Medborgarskolans Friskolor i Stockholm AB.

 

Din framtid i modebranschen börjar hos oss!