Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Entreprenörskap Mode – från idé till företag

Information

Lärare
Claes Cubura Berkes
Startdatum
27 Januari 2020
Dag och tid
Måndagar 09:00-16:00
Kurslängd
100 timmar
Plats
Stockholms Tillskärarakademi
Hagagatan 23 A, plan 2
Avgift
19 250 kr
Vill du, men har inte vågat? På denna fullmatade deltidsutbildning i entreprenörskap, med inriktning på mode, är syftet att du ska få de kunskaper i entreprenörskap och företagande, som behövs för att du ska kunna förverkliga din idé om ett eget varumärke, och ha möjlighet att driva ditt företag framåt.

Om kursen

Om kursen
Vi arbetar med att utforma affärsplan och koncept, vi går igenom olika företagsformer och det du behöver veta om bokföring, allt för att du ska kunna driva ditt eget företag framgångsrikt, med en stabil grund att stå på. Du lär dig tänka analytiskt och strategiskt, för att på bästa sätt forma ditt företag utifrån dina egna tankar, drömmar och idéer, samtidigt som du står med båda fötterna på jorden rent ekonomiskt.

Upplägg
Kursen går en heldag i veckan (måndagar) under en termin 18 sammankomster, 100 timmar.
Vi börjar med att utveckla affärsidé, identifiera målgrupp, definiera koncept och produkterbjudande. Vi kollar in marknaden, och vilka som är våra potentiella kunder till vår specifika produkt. Hur kan du göra ditt företag helt unikt? Vi utformar namn och logotyp. Vi går igenom digitala marknadsföringstekniker, och hur man kan använda sig av sociala medier för att nå fram till rätt klientel. Vi tittar på de olika kanaler genom vi kan sälja; t ex webbshop, consignation, och vilka avtalsregler som gäller för olika företagsformer. Du får även grundläggande kunskaper i bokföring, och hur man praktiskt driver ett företag gällande löneutbetalningar, budgetering, skatter osv.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, men det är bra om du redan har någon slags idé om vilken typ av företag inom mode du vill driva.

Lärare
Claes Cubura Berkes

Kursmaterial
Kursmaterial ingår.


 

 

 

Kontakt

Kontaktperson

Tillskärarakademin 010-1576440

En del av studieförbundet Medborgarskolan