Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Aktuellt

Läs artiklar och intervjuer om våra kurser och utbildningar.
Läs vidare om "Första steget till att bli sömmerska"
Intervju med studerande

Första steget till att bli sömmerska

Sömnad har alltid varit ett stort intresse och en viktig del i Fias liv. Trots det arbetade hon under flera år inom detaljhandeln innan hon en dag beslutade att göra en förändring och istället fokusera på det hon älskar mest av allt: att sy. Nu går hon andra terminen på grundutbildningen Mönsterkonstruktion och design och ser fram emot en ny framtid som sömmerska.

Läs vidare om "Skräddarstuderande inspirerades av Van Gogh"
Intervju med studerande

Skräddarstuderande Stina har pärlbroderat en korsett efter en tavla av Van Gogh

Stina Bergenholm studerar till Skräddare på Stockholms Tillskärarakademi. Utifrån en tavla av Vincent Van Gogh och tack vare 35 000 pärlor, tålamod och skicklighet har hon lyckats skapa en korsett utöver det vanliga. Under höstterminen 2020 kommer hon att göra sin LIA-praktik hos Orhan London Tailoring i Shoreditch.

Läs vidare om "Det senaste inom mönsterkonstruktion"
Artikel

Mönsterkonstruktörerna arbetar med plagg i 3D

Vera Karlsson arbetar som mönsterkonstruktör och undervisar i datordesign och digital mönsterhantering på Stockholms Tillskärarakademi. Från och med höstterminen 2019 håller hon i undervisningen av CLO 3D - ett helt nytt program för mönsterkonstruktion och design, där man visualiserar och modellerar sina plagg i 3D. – "Vi ligger ju väldigt i framkant med att börja undervisa i det redan nu." berättar hon.

Läs vidare om "​Stockholms Tillskärarakademi får fortsatt förtroende från Myndigheten för Yrkeshögskolan"
Artikel

​Stockholms Tillskärarakademi får fortsatt förtroende från Myndigheten för Yrkeshögskolan

Den 8 januari 2020 meddelade Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) vilka ansökningar som beviljas start från hösten 2020. Stockholms Tillskärarakademi får fortsatt förtroende att bedriva YH-utbildningen Mönsterkonstruktör i tre år till, utöver den redan beviljade Skräddare – Dam och Klänning.

Läs vidare om "Alice och Kevin gjorde kulturministerns Nobelklänning"
Intervju med f.d. studerande

Alice och Kevin gjorde kulturministerns Nobelklänning

Alice Svensson Brostedt och Kevin Nilsson är Beckmansstudenterna som stod bakom kulturminister Amanda Linds känning till Nobelfesten 2019. Utifrån temat eld har studenterna skapat ett alster som ska föra tankarna till klimatförändringar och skogsbränder. (omslagsfoto av Ninni Andersson/Beckmans pressrum)

Läs vidare om "Inger Hemgren"
Intervju med Lärare

Om grundutbildningen och produktioner utomlands

Inger Hemgren är sömnadslärare på Stockholms Tillskärarakdemis grundutbildning Mönsterkonstruktion och Design. Hon har undervisat på skolan i över 20 år och driver parallellt med undervisningen egen verksamhet där hon bl.a. producerar kläder i Estland.

Läs vidare om "Studerande ger nytt liv åt gamla jeans!"
Artikel

Studerande ger nytt liv åt gamla jeans!

Studerande på grundutbildningen Mönsterkonstruktion och Design ger i samarbete med Stockholms Stadsmission nytt liv åt gamla jeans.

Läs vidare om "Mönsterkonstruktör Åsa"
Intervju med lärare

Lärare på Tillskärarakademin och mönsterkonstruktör hos Lars Wallin

Åsa Hedenström är mönsterkonstruktör och lärare på Stockholms Tillskärarakademi. Idag undervisar hon mönsterkonstruktion både på grundutbildningen Mönsterkonstruktion & Design och i kursen Mönsterkonstruktion Klänning på skolans YH-utbildning Skrädderi. Parallellt med detta arbetar hon som mönsterkonstruktör hos designern Lars Wallin.

Läs vidare om "Stylisten berättar"
Intervju med lärare

Emilie Lantz berättar om stylistutbildningen

Emilie Lantz är huvudlärare på Tillskärarakdemins stylistutbildning och har drygt tio års nationell och internationell erfarenhet från stylistyrket. Hon är utbildad vid Tillskärarakdemin, The Royal Danish Academy of fine art i Köpenhamn samt Beckmans kvällsskola. – ”Man kan säga att designers skapar godiset men att det är stylisten som väljer ur godispåsen.”

Läs vidare om "Tre röster om portfoliofotografering"
Intervju med studerande

Louise, Victor och Martina delar med sig av sina tankar från vårens portfoliofotografering

Under våren 2019 fick de studerande på grundutbildningen Mönsterkonstruktion och Design ta portfoliobilder tillsammans med en professionell fotograf. Utifrån sina egna tankar och idéer fick de styra fotograferingen så att deras alster avporträtteras på det sätt de förställt sig. (från vänster: Martina Johansson, Louise Arvidsson, Victor Savastano)

Läs vidare om "Ta steget och förverkliga dina idéer som entreprenör inom mode!"
Intervju med lärare

Ta steget och förverkliga dina idéer som entreprenör inom mode!

Vill du arbeta med entreprenörskap med inriktning mot mode? Vi erbjuder en deltidsutbildning där du får de kunskaper som behövs i entreprenörskap och företagande för att du ska kunna förverkliga dina idéer, skapa ett eget varumärke och driva ditt företag framåt.

Läs vidare om "Inre styrka i fokus när studerande planerar sina portfoliobilder"
Intervju med studerande

Inre styrka i fokus när Elisa och Sandra gör sig redo för portfoliofotografering!

I slutet av sin utbildning får våra studerande på Mönsterkonstruktion och Design ta fram professionella portfoliobilder. De studerande får helt fria tyglar att konstruera sina plagg och chansen att verkligen lyfta fram sina personligheter i kollektionerna. Inför fotograferingen i vår har de studerande tillsammans med fotografen planerat hur bilderna ska se ut med hjälp av inspiration, mood boards och referenspunkter.