Kurser inom mode och textil

Alla kurser
Våra kurser inom design, mönsterkonstruktion och sömnad riktar sig till dig som älskar att sy, designa kläder och som vill lära dig mer om mode och textil. Oavsett om det är din hobby eller ditt yrke så är du alltid välkommen till oss på Stockholms Tillskärarakademi. Här hittar du allt du behöver inom mode.

Designkurser – lär dig mode- och kläddesign

Älskar du design och vill lära dig mer om kläder och modedesign? Då ska du gå någon av våra designkurser.

  • Kursen Modedesign är en grundläggande modekurs där du får arbeta med alla delmoment i designprocessen som leder fram till en presentation av en mindre kollektion och portfolio. Du får testa på att bygga upp en moodboard, rita plaggskisser, välja material och tyger, arbeta med målgruppsanalys och testa olika skisstekniker. Kursen passar dig som vill uttrycka dig kreativt, drömmer om att arbeta inom mode eller som designer eller planerar att söka till en modeutbildning och behöver förbättra på dina förkunskaper.

Utveckla dina kunskaper i sömnad

Att gå en textilkurs i sömnad är perfekt för dig som vill bli bättre på att sy eller som vill utveckla dina kunskaper och ta din sömnad till en högre nivå.

  • Drömmer du om att kunna sy kläder, men saknar de nödvändiga grundkunskaperna för att komma i gång? Då är våra grundkurser i sömnad något för dig. Här går vi igenom enkel mallförändring, måttagning, storleksorientering och materiallära. Du får även sy upp en kjol och en överdel, först i toileväv och sedan i vanligt tyg. Kursen är perfekt att gå om du behöver grundkunskaper för att sedan gå exempelvis modekurser, textilkurser eller kurser i mönsterkonstruktion.
  • Våra kurser i klädsömnad passar dig som vill ta dina sömnadskunskaper till en högre nivå under professionell handledning. Du kanske har sytt mycket hemma, men behöver en ny utmaning? Dessa sömnadskurser är individuellt anpassade, och du väljer själv vad du vill sy, dam- eller herrplagg spelar ingen roll, allt går bra. Med hjälp av läraren kommer ni fram till en arbetsplan och diskuterar om plagget är så pass avancerat att du behöver sy ett provplagg innan du sätter i gång med det färdiga plagget.

Skapa egna mönster att sy efter

Vill du kunna skapa egna mönster att sy efter? Då ska du gå en kurs i mönsterkonstruktion. Vi har både kurser för dig som vill lära dig skapa mönster för dam- och för herrkläder.

  • grundkurserna i mönsterkonstruktion för dam får du lära dig att rita och konstruera manuella mönster helt från grunden i olika konfektionsstorlekar för olika modeller av kjol, klänning och byxa. Efter kursens slut kommer du ha samlat på dig ett kompendium som du kan använda som inspiration för att göra egna mönster att sy efter.
  • Vill du gå vidare från att rita mönster till damkläder till att konstruera herrkläder? Då är grundkursen i Mönsterkonstruktion Herr ett bra alternativ för dig. Här får du lära dig grunderna till det klassiska herrmodet och hur du konstruerar grundmönster till skjorta, jacka, byxor och kavaj som vi sedan utvecklar.
Läs vidare om "Om Stockholms Tillskärarakademi"
Stockholms Tillskärarakademi firar 100 år på Arkitektmusem

Om Stockholms Tillskärarakademi

Stockholms Tillskärarakademi tillhör idag en av de främsta i landet inom mönsterkonstruktion, sömnad, skrädderi och design.
Läs vidare om "Om Stockholms Tillskärarakademi"
Läs vidare om "Presentkort"

Presentkort

Att ge bort ett presentkort som julklapp, födelsedagspresent eller som spontangåva är en garanterat uppskattad present! Stockholms Tillskärarakademis presentkort kan utnyttjas både på kurser och utbildningar inom områdena design, mönsterkonstruktion och sömnad. Vi erbjuder kurser och utbildningar på olika nivåer som passar både nybörjare och yrkesverksamma.
Läs vidare om "Presentkort"
Läs vidare om "Lärare"

Lärare på Stockholms Tillskärarakademi

Flera lärare arbetar parallellt samtidigt som de undervisar, det ger dig som studerande en nära förankring till yrkeslivet via våra lärare.
Läs vidare om "Lärare"

Aktuellt

Visa föregående artikel
Stylist fixar till klädesplagg
Stylist

Arbeta som stylist

Detta är jobbet för dig som är en fixare, och som älskar att experimentera med stilar och accessoarer. Du är en innovatör med stor fantasi, passion och lust att...

Deltidsutbildning
2 oktober 2018
Läs vidare om "Arbeta som stylist"
Modedesign

Arbeta som modedesigner

Som modedesigner älskar du att skapa kläder och mode. Som modedesigner skapar du moodboards, tar fram kollektioner och bestämmer modeller, färger och material.

Heltidsutbildning
2 oktober 2018
Läs vidare om "Arbeta som modedesigner"
Visa nästa artikel