Intresseanmälan Modelinjen - Helg, avser våren 2022

Information

Lärare
Emilie Lantz
Tid
10:00-16:00
Kurslängd
156 timmar
Plats
Stockholms Tillskärarakademi
Hagagatan 23 A, plan 2
Är du lite otålig och vill kickstarta din väg in i modebranschen? Här har vi ett deltidsalternativ för dig som längtar efter modedesign och kreativitet, och har en stor passion för klädskapande, men som inte har tid eller möjlighet att studera på heltid.

Om kursen

Anmälan
Detta är en intresseanmälan till deltidsutbildningen, Modelinjen - Helg, och avser våren 2022. En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande. När deltidsutbildningen öppnar upp för anmälan kommer du att få ett meddelande från oss och kan då välja att anmäla dig. Modelinjen - Helg, kostar 30 750 kr, vi fakturerar terminsvis och delbetalning är möjlig.

Om utbildningen
Det primära syftet med denna spännande deltidsutbildning är att du får möjlighet att skapa en ansökningsportfolio; som du sedan kan använda och/eller utveckla på egen hand om du vill söka en utbildning på högre nivå.

Utbildningen är mycket mångfasetterad och omfattande, men vi går inte lika djupt inom de olika ämnena som på vår heltidsutbildning Mönsterkonstruktion och Design.

Här får du prova dig fram; testa olika tekniker och sätt att få fram dina ideer och designdrömmar. Du kommer att få inspireras av modehistoria, få möjlighet att gå på spännande föreläsningar, lära dig om materialen du väljer att jobba med, och prova på drapering och konstruktion på docka. Du kommer att teckna fritt samtidigt som du jobbar parallellt i Photoshop, InDesign och Illustrator. Du kommer även att få inblick i enklare styling och fotografering.

I olika block under året kommer du ägna dig åt research, designprocess, kollektionstänk och produktion rent sömnadsmässigt av din kollektion, för att under de sista veckorna färdigställa den portfolio du behöver för att ta dig vidare i branschen.

Upplägg
Kursen går lördagar och söndagar ca varannan veckan, under två terminer, 32 sammankomster och 156 timmar. 

Utbildningen är uppdelad i flera block, där mallförändring och sömnad är den största delen. Därutöver kommer du att ägna mycket tid åt design av din kollektion, plaggskisser, färglära, mönsterrapportering, datorkunskap, materialval, modeskisser, branschspråk och framställande av slutprodukten; din portfolio.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs, det är en grundutbildning.

Huvudlärare
Emilie Lantz.

Kursmaterial
Allt undervisningsmaterial ingår, men du får själv köpa tyg och sybehör till dina egendesignade plagg.

Övrig info
Kursen går ca. varanan helg lördag-söndag, under två terminer, 32 sammankomster, 156 timmar.

 

Övrig info
Varmt välkommen med din intresseanmälan och senare med din anmälan!

 

 

 

 

Kontakt

Kontaktperson

Tillskärarakademin 010-1576440

En del av studieförbundet Medborgarskolan