Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Intresseanmälan Modelinjen - Kväll, avser hösten 2021

Information

Lärare
Emilie Lantz
Startdatum
21 September 2021
Dag och tid
Tis, Tors 18:00-21:15
Kurslängd
156 timmar
Plats
Stockholms Tillskärarakademi
Hagagatan 23 A, plan 2
Är du lite otålig och vill kickstarta din väg in i modebranschen? Här har vi ett deltidsalternativ för dig som längtar efter modedesign och kreativitet, och har en stor passion för klädskapande, men som inte har tid eller möjlighet att studera på heltid.

Om kursen

Anmälan
Detta är en intresseanmälan till deltidsutbildningen Modelinjen - Kväll och avser hösten 2021. En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande. När deltidsutbildningen öppnar upp för anmälan, kommer du som gjort en intresseanmälan, att få ett meddelande med en länk från oss till din mail. Du kan då välja om du vill göra en anmälan/boka in dig på deltidsutbildningen. Modelinjen - Kväll, kostar 30 750 kr, vi fakturerar terminsvis!

Om utbildningen
Det primära syftet med denna spännande deltidsutbildning är att du får möjlighet att skapa en ansökningsportfolio; som du sedan kan använda och/eller utveckla på egen hand om du vill söka en utbildning på högre nivå.

Utbildningen är mycket mångfasetterad och omfattande, men vi går inte lika djupt inom de olika ämnena som på vår heltidsutbildning Mönsterkonstruktion och Design.

Här får du prova dig fram; testa olika tekniker och sätt att få fram dina ider och designdrömmar. Du kommer att få inspireras av modehistoria, få möjlighet att gå på spännande föreläsningar, lära dig om materialen du väljer att jobba med, och prova på drapering och konstruktion på docka. Du kommer att teckna fritt samtidigt som du jobbar parallellt i Photoshop, InDesign och Illustrator. Du kommer även att få inblick i enklare styling och fotografering.

I olika block under året kommer du ägna dig åt research, designprocess, kollektionstänk och produktion rent sömnadsmässigt av din kollektion, för att under de sista veckorna färdigställa den portfolio du behöver för att ta dig vidare i branschen.

Upplägg
Utbildningen är uppdelad i flera block, där mallförndring och sömnad är den största delen. Därutöver kommer du att ägna mycket tid åt design av din kollektion, plaggskisser, färglära, mönsterrapportering, datorkunskap, materialval, modeskisser, branschspårk och framstllande av slutprodukten; din portfolio.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Huvudlärare
Emilie Lantz.

Kursmaterial
Allt undervisningsmaterial ingår, men du får själv köpa tyg och sybehör till dina egendesignade plagg.

Övrig info
Kursen går två kvällar i veckan, tisdagar och torsdagar, under två terminer, 52 sammankomster, 156 timmar.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt

Kontaktperson

Tillskärarakademin 010-1576440

En del av studieförbundet Medborgarskolan