Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Mönsterkonstruktion Dam - Grundkurs, Helg

Information

Lärare
Clara Lindahl Hall
Startdatum
15 Februari 2020
Dag och tid
Lördagar 09:30-16:00
Kurslängd
60 timmar
Plats
Stockholms Tillskärarakademi
Hagagatan 23 A, plan 2
Avgift
10 900 kr
Drömmer du om att kunna göra egna mönster att sy efter? Då är detta den perfekta kursen för dig att börja med.

Om kursen

Om kursen
Du får en bra, bred och gedigen grund i manuell mönsterkonstruktion för damkläder.

Upplägg
Du lär dig rita/konstruera manuella mönster helt från grunden i olika konfektionsstorlekar. Under kursens gång konstruerar vi mönster till olika modeller av kjol, blus, klänning och byxa.

Lärare ritar i fullskala 1:1 på tavlan och du ritar i skala 1:4 vid ditt arbetsbord och skapar på så sätt ditt eget värdefulla kompendium med ritningar av olika modeller och plagg. Kursen är pedagogiskt uppbyggd på så sätt att vi börjar med det lättaste vilket är en grundkjol och arbetar oss framåt till mer avancerade modeller och moment. När du gått klart kursen kan du blicka tillbaka i ditt kompendium för att hitta inspiriation och för att med lätthet göra dina egna mönster att sy efter.

 

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, kursen riktar sig till nybörjare.

 

Kursledare
Sofia M Westin.


Kursmaterial
Allt kursmaterial ingår.

 

Övrig information
Kursen går på lördagar kl. 09.30 - 16.00, är 60 timmar lång och fördelad på 12 tillfällen. Uppehåll för sportlov vecka 9 samt påsklov vecka 15 samt för röda dagar. Kursen finns även att välja som kvällskurs eller som dagkurs. Kursen är förberedande till tex Mönsterkonstruktion Dam - Påbyggnad eller Tillämpad konstruktion och sömnad - Fortsättning eller Mönsterkonstruktion Herr - Grund.

 

 

 

 

 

Kontakt

Kontaktperson

Tillskärarakademin 010-1576440

En del av studieförbundet Medborgarskolan