Mönsterkonstruktion Dam - Grundkurs, Helg

Information

Lärare
Clara Lindahl Hall
Startdatum
3 september 2022
Dag och tid
Lördagar 09:30-16:00
Kurslängd
60 timmar
Plats
Stockholms tillskärarakademi
Hagagatan 23 A, plan 2
Avgift
10 900 kr
Drömmer du om att kunna göra egna mönster att sy efter? Då är detta den perfekta kursen för dig att börja med.

Om kursen

Om kursen
Du får en bra, bred och gedigen grund i manuell mönsterkonstruktion för damkläder.

Upplägg
Du lär dig rita/konstruera manuella mönster helt från grunden i olika konfektionsstorlekar. Under kursens gång konstruerar vi mönster till olika modeller av kjol, blus, klänning och byxa.

Lärare ritar i fullskala 1:1 på tavlan och du ritar i skala 1:4 vid ditt arbetsbord och skapar på så sätt ditt eget värdefulla kompendium med ritningar av olika modeller och plagg. Kursen är pedagogiskt uppbyggd på så sätt att vi börjar med det lättaste vilket är en grundkjol och arbetar oss framåt till mer avancerade modeller och moment. När du gått klart kursen kan du blicka tillbaka i ditt kompendium för att hitta inspiriation och för att med lätthet göra dina egna mönster att sy efter.

 

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, kursen riktar sig till nybörjare.

 

Kursledare
Clara Lindahl Hall.


Kursmaterial
Allt kursmaterial ingår.

 

Övrig information
Kursen går varannan lördag kl. 09.30 - 16.00, är 60 timmar lång och fördelad på 12 tillfällen. Följande datum är inplanerade; 3 och 17 september, 1, 15 och 29 oktober, 12 och 26 november, 10 december 2022, 14 och 28 januari samt 11 och 25 februari 2023. Kursen finns även att välja som kvällskurs. Kursen är förberedande till tex Tillämpad konstruktion och sömnad, Mönsterkonstruktion Dam - Påbyggnad eller Mönsterkonstruktion Herr - Grund.

 

 

 

 

 

En del av studieförbundet Medborgarskolan