Mönsterkonstruktion Dam - Grundkurs, Kväll

Information

Startdatum
19 september 2024
Dag och tid
Torsdagar 17:30-21:30
Kurslängd
60 timmar
Plats
Stockholms tillskärarakademi
Hagagatan 23 A, plan 2
Avgift
10 900 kr
Drömmer du om att kunna göra dina egna mönster att sy efter? Då är detta den perfekta kursen för dig att börja med!

Om kursen

Om kursen
Du får en bra, bred och gedigen grund i manuell mönsterkonstruktion för damkläder.

Upplägg
Du lär dig rita/konstruera manuella mönster helt från grunden i olika konfektionsstorlekar. Under kursens gång konstruerar vi mönster till olika modeller av kjol, blus, klänning och byxa.

Läraren ritar i fullskala 1:1 på tavlan och du ritar i skala 1:4 vid ditt arbetsbord och skapar på så sätt ditt eget värdefulla kompendium med ritningar av olika modeller och plagg. Kursen är pedagogiskt uppbyggd på så sätt att vi börjar med det lättaste vilket är en grundkjol och arbetar oss framåt till mer avancerade modeller och moment. När du gått klart kursen kan du blicka tillbaka i ditt kompendium för att hitta inspiration och för att med lätthet göra dina egna mönster att sy efter.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, kursen riktar sig till nybörjare.

Kursledare
Stina Bergenholm.

Kursmaterial
Allt kursmaterial ingår.

Övrig information
Kursen går på tisdagar kl. 17.30 - 21.15, är 60 timmar lång och fördelad på 16 tillfällen. Kursen gör uppehåll för höstlov v. 44 samt jul och nyår, avslutas i slutet av januari 2025. Finns även att välja som dagkurs och som helgkurs. Kursen är förberedande för Klädsömnad, Mönsterkonstruktion Herr - Grund och Modedesign.

 

 

 

En del av studieförbundet Medborgarskolan