Kurs i mönsterkonstruktion

Kurser i mönsterkonstruktion

Gå en kurs i mönsterkonstruktion och lär dig skapa egna mönster att sy efter, antingen från grunden eller bygg vidare på tidigare kunskaper med någon av våra fortsättningskurser med mer specialiserade inriktningar.

Mönsterkonstruktion för både dam och herr

Är du sugen på att skapa egna mönster att sy efter men saknar förkunskaper? Då är vår grundkurs Mönsterkonstruktion Dam perfekt för dig. Här får du en bred och gedigen grund i manuell mönsterkonstruktion för damkläder.

Kursen är pedagogiskt upplagd, du börjar med att skapa mönster till en grundkjol och arbetar dig sedan vidare till mer avancerade modeller och moment. Under kursen kommer du rita och konstruera manuella mönster i olika konfektionsstorlekar samt mönster till olika modeller av kjol, blus, klänning och byxa. Läraren ritar upp mönstren i full skalla 1:1 på tavlan och du ritar i skala 1:4. På så sätt kommer du samla på dig ritningar av olika modeller och plagg som du kan spara i ett eget kompendium. Efter kursen kan du använda ditt kompendium som inspiration för att rita egna mönster att sy efter.

Har du kunskaper och erfarenheter i att konstruera mönster för dam men känner att det är dags att utvecklas och vill lära dig att även konstruera herrkläder? Då är kursen Mönsterkonstruktion Herr något för dig. Här får du lära dig grunderna i det klassiska herrmodet. Under kursen får du konstruera grundmönster till skjorta, jacka, byxor och kavaj. Därefter går vi vidare till att konstruera mönster till jeansjacka, väst, enradig kavaj, tvårandig kavaj med spetsiga slag, skepparkavaj med napoleonkrage, gubbyxa och smal byxa. Läraren visar hur man ritar upp mönstret på tavlan i full skala 1:1 medan du arbetar i skala 1:4.

Drömmen om att arbeta som mönsterkonstruktör

Vill du bli ännu vassare på mönsterkonstruktion, eller har du en dröm om att arbeta som mönsterkonstruktör? Den drömmen kan du uppfylla här på Stockholms Tillskärarakademi. Om du vill gå en utbildning i mönsterkonstruktion så behöver du ofta ha dokumenterade förkunskaper i både mönsterkonstruktion och sömnad. Det kan du skaffa dig genom att gå kurser eller söka till grundutbildningen Mönsterkonstruktion och Design.

När du har rätt förkunskaper kan du söka till den ettåriga YH-utbildningen Mönsterkonstruktör. Här får du fördjupade kunskaper i avancerad manuell och digital mönsterkonstruktion samt arbeta med alla moment som ingår i en mönsterkonstruktörs vardag.

På Stockholms Tillskärarakademi finns även en utbildning som heter 3D-visualiserare inom mode och konfektion där du arbetar med avancerad mönsterhantering. Efter att ha gått den här utbildningen blir du expert på att visualisera digitala prototyper och säljprover.

Din sökning"" visar 4 resultat i

Sortera på:

Vi som arbetar på Stockholms Tillskärarakademi drivs alla av glädjen att lära ut hantverket, designen, sömnaden och konstruktionen. Vi vill utveckla, bevara och föra vidare hantverksskicklighet samtidigt som vi vill ge dig redskapen och möjligheterna för att utvecklas kreativt och fritt.