Mönsterkonstruktion

Stockholms Tillskärarakademi tilldelas ny YH-utbildning: 3D-visualiserare inom mode och konfektion

Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) har idag den 12 januari 2023 beviljat Stockholms Tillskärarakademi att starta den nya YH-utbildningen 3D-visualiserare inom mode och konfektion.

– Vi är mycket glada över beslutet. Med den nya utbildningen 3D-visualiserare inom mode och konfektion kan Stockholms Tillskärarakademi kompetensförsörja modebranschen med en viktig yrkesroll som det i dag är stort behov av, säger Annika Westborg Arenander, verksamhetschef och rektor för Stockholms Tillskärarakademi.

3D-visualiserare är en ny yrkesroll som kompletterar så väl mönsterkonstruktörer och design. Utvecklingen driver ständigt på tekniken vilket har utvecklat 3D-visualiserare till en egen yrkeskategori med sin speciella kompetens. Påbyggnadsutbildningen 3D-visualiserare inom mode och konfektion ska ge de kunskaper, färdigheter och kompetenser som krävs för yrkesrollen.

– Nya digitala arbetssätt för att minska materialanvändningen under produktionsprocessen är fullständigt nödvändigt att få fram för en hållbarare modebransch, säger Annika Westborg Arenander.

Utbildningen 3D-visualiserare inom mode och konfektion startar i augusti och ansökan öppnar i februari.

Liknande artiklar

Mönsterkonstruktion

Lär dig mönsterkonstruktörens alla arbetsmoment

På den ettåriga YH-utbildningen Mönsterkonstruktör får du lära dig alla arbetsmoment i processen att tillverka mönster för textila plagg som ingår i en mönsterk...

Heltidsutbildning
17 april 2023
Läs vidare om "Lär dig mönsterkonstruktörens alla arbetsmoment"
Mönsterkonstruktion

Hållbarare framtid för modebranschen

På YH-utbildningen 3D-visualiserare inom mode och konfektion lär du dig visualisera mönsterkonstruktion med hjälp av 3D, så att du på ett hållbart och enkelt sä...

Heltidsutbildning
14 april 2023
Läs vidare om "Hållbarare framtid för modebranschen"