Mönsterkonstruktion

Stockholms Tillskärarakademi tilldelas ny YH-utbildning: 3D-visualiserare inom mode och konfektion

Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) har idag den 12 januari 2023 beviljat Stockholms Tillskärarakademi att starta den nya YH-utbildningen 3D-visualiserare inom mode och konfektion.

– Vi är mycket glada över beslutet. Med den nya utbildningen 3D-visualiserare inom mode och konfektion kan Stockholms Tillskärarakademi kompetensförsörja modebranschen med en viktig yrkesroll som det i dag är stort behov av, säger Annika Westborg Arenander, verksamhetschef och rektor för Stockholms Tillskärarakademi.

3D-visualiserare är en ny yrkesroll som kompletterar så väl mönsterkonstruktörer och design. Utvecklingen driver ständigt på tekniken vilket har utvecklat 3D-visualiserare till en egen yrkeskategori med sin speciella kompetens. Påbyggnadsutbildningen 3D-visualiserare inom mode och konfektion ska ge de kunskaper, färdigheter och kompetenser som krävs för yrkesrollen.

– Nya digitala arbetssätt för att minska materialanvändningen under produktionsprocessen är fullständigt nödvändigt att få fram för en hållbarare modebransch, säger Annika Westborg Arenander.

Utbildningen 3D-visualiserare inom mode och konfektion startar i augusti och ansökan öppnar i februari.