Grundkurs i sömnad, Kväll

Information

Startdatum
19 september 2022
Dag och tid
Måndagar 17:30-21:30
Kurslängd
45 timmar
Plats
Stockholms tillskärarakademi
Hagagatan 23 A, plan 2
Avgift
8 250 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Den här kursen är för dig som är nybörjare. Du är intresserad av en framtid i modebranschen, men du har inte sytt tidigare. Kanske du skulle vilja gå vår utbildning Mönsterkonstruktion och Design, men känner dig lite osäker och vill prova en enklare kurs först, då är detta den perfekta starten.

Om kursen

Om kursen
I kursen ingår förutom sömnad, enklare mallförändring, måttagning och storleksorientering. Vi går även igenom den absoluta grunden i materiallära, och du får lära dig hur man skiljer de vanligaste materialen och fibrerna åt.

Upplägg
Vi börjar med att lära oss att sy på industrimaskinerna, spola upp tråd och utföra en enkel felsökning. Därefter syr vi olika detaljer, så du får in känslan för sömnaden. Du lär dig hur man tänker vid tillskärning och mönsterutlägg. Det ingår grundläggande kunskap i hur och var man mäter på kroppen för att hitta rätt storlek i måttlistan. Vi går även in på hur man förändrar mönster, och du kommer under kursens gång att sy upp en kjol och en överdel, först i toileväv (oblekt råväv), och om du hinner syr du upp dina plagg i vanligt tyg. Är du supersnabb så finns gott om extrauppgifter för dig att ta itu med. 

 

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

 

Kursledare
Ej fastställt.

 

Kursmaterial
Allt förbrukningsmaterial som toileväv, mönsterpapper och dylikt ingår, men vi rekommenderar att du köper en egen tygsax, en sprättare och ett måttband. Om du får tid över, och vill sy upp dina plagg i vanligt tyg, så köper du själv material till dem. 

 

Övrig information
Kursen går på måndagar kl. 17.30 - 21.30, är 45 timmar lång och fördelad på 12 tillfällen. Uppehåll för höstlov v. 44. Kursen är förberedande till tex Mönsterkonstruktion Dam - Grundkurs eller Modedesign - Grundkurs.

En del av studieförbundet Medborgarskolan