Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Lärare på Stockholms Tillskärarakademi

Alla våra lärare på Tillskärarakademin.

Asha Renberg

Undervisar i damskrädderi

Asha Renberg är utbildad mönsterkonstruktör och har gesällbrev i dam- och klänningsskrädderi. Medlem i Stockholms Skräddarmästar Gille. Hon har undervisat på skolan sedan 1991. Övriga arbetsplatser är kostymateljén på Stassteatern i Luleå, som kostymör på SVT och på Makroff Fashion.

Kontakt: asha.renberg@tillskararakademin.com

Carl Rhodin

Undervisar i sömnad

Carl har gedigen erfarenhet från Stockholms Tillskärarakademi, då har själv gått utbildningarna Mönsterkonstruktion och design, Mönsterkonstruktion Herr, Skräddare samt Mönsterkonstruktör.

Kontakt: me.myself.carl@gmail.com

Christian Brandt

Föreläser i hållbarhet

Christian Brandt är föreläsare, legitimerad lärare, modedesigner och ekonom. Han har en Master of Education-examen i design och företagsekonomi från Linköpings universitet, en Fil.kand. examen (BSc) från programmet Ekonomi, teknik och design på Södertörns Högskola och en Bachelor of Design-examen (BDes) från Utrecht School of the Arts (Nederländerna). Förutom sitt arbete på Tillskärarakademin föreläser han i modehistoria på Södertörns Högskola och undervisar i modedesign samt entreprenörskap och företagande på Hagströmska gymnasiet i Uppsala. Christian har även flerårig erfarenhet som designer och konsult inom modebranschen.

Kontakt: christian.brandt@tillskararakademin.com

Claes Berkes

Undervisar i Inköp – Konfektion, Print design

Claes Berkes utbildade sig vid Beckmans College of Design och har lång och bred erfarenhet från modeindustrin. Som en av grundarna av NAKKNA har han mest gjort sig känd för ett avantgardistiskt men tillgängligt uttryck. Claes är flitigt anlitad som föreläsare och kursledare på temat design, med uppdragsgivare som bland andra Textilhögskolan i Borås och Beckmans College of Design.

Kontakt: claes.berkes@tillskararakademin.com

Clara Lindahl Hall

Undervisar i Mönsterkonstruktion

Clara är utbildad på Stockholms Tillskärarakademi, där hon efter grundutbildningen (motsvarande dagens Mönsterkonstruktion och Design) fortsatte att utbilda sig till Mönsterkonstruktör, med påbyggnad inom herrkonstruktion. Clara har undervisat på Stockholms Tillskärarakademi sedan 2000.

Kontakt: clara.lindahl@tillskararakademin.com

Emilie Lantz

Undervisar i Styling och Design

Emilie Lantz är utbildad inom konst och design med specialisering på textil, från The Royal Danish Academy of fine art i Köpenhamn. Hon har även studerat visuell kommunikation på Beckmans College of Design. Hon har gedigen erfarenhet av stylistyrket då hon under många år frilansade med redaktionella och kommersiella uppdrag inom Sverige men även internationellt.

Kontakt: emilie.lantz@tillskararakademin.com

Eva Karlsson

Undervisar i Mönsterkonstruktion och sömnad

Eva Karlsson har gått Beklädnadsteknisk i Uppsala, Konfektionsteknisk i Göteborg, Beckmans i Stockholm. Hon har jobbat med den italienska modeindustrin i 20 år, varav 10 år med egen produktion. 2012 flyttade hon hem till Sverige och driver företaget Teda Art Project.

Kontakt: eva.karlsson@tillskararakademin.com

Felix Ahlström

Undervisar i Textil materiallära, Dräkthistoria och Pattern magic

Som lärare vill Felix ge eleverna möjligheten att uttrycka sig obehindrat genom de verktyg han ger dem. Detta innebär att oavsett vilket medium vi arbetar med så är skapande-processen och utvecklingen av den egna rösten det absolut viktigaste.

Kontakt: felix.ahlstrom@tillskararakademin.com

Inger Hemgren

Undervisar i Sömnad

Inger Hemgren har gått kurser på S:t Görans gymnasium i sömnad och mönsterkonstruktion. Hon har även gått på Stockholms Tillskärarakademi. Inger har designat, konstruerat och sytt till ett otal privata kunder, sytt på skinnateljé och sytt teaterkostym på Oscarsteatern. Parallellt med lärartjänsten på Tillskärarakademin arbetar Inger med ett eget märke som konstruerar mönster till och designar skinnjackor. Dessa säljs runtom hela Sverige och produktionen ligger i Indien med allt vad det innebär.

Kontakt: inger.hemgren@tillskararakademin.com

Linda Koelman

Undervisar i Datoriserad mönsterhantering, Mönsterkonstruktion samt Sömnad

Efter grundutbildningar fortsatte Linda Koelman med Mönsterkonstruktör, Modedesign och Skrädderi: Dam och Klänning, allt på Stockholms Tillskärarakademi. Sedan började hon undervisa i sömnad och mönsterkonstruktion på Mönsterkonstruktion och Design. Hon syr även upp till privata kunder samt scenkläder till Hamburger Börs.

Kontakt: linda.koelman@tillskararakademin.com

Maria Ahnström

Undervisar i Datoriserad mönsterhantering

Maria Ahnström är mönsterkonstruktör med över 10 års erfarenhet inom allt från barnkläder till sport- och friluftskläder, klassiska dam- och herrkläder till nystartade designmärken.

Kontakt: maria.ahnstrom@tillskararakademin.com

Sofia Westin

Undervisar i Modedesign, Sömnad och Mönsterkonstruktion

Sofia Westin är utbildad på Tillskärarakademin i Göteborg och på Stockholms Universitet. Hon har en kandidatexamen i modedesign från Textilhögskolan i Borås och en masterexamen från den textila institutionen på Konstfack i Stockholm. Sofia har frilansat som modedesignlärare sedan 2008 och har undervisat i ämnen så som mönsterkonstruktion, sömnad, gestaltning, textiltryck, bildbehandling och drapering. Mellan 2007 och 2010 arbetade hon med herrkläder under eget namn och har under åren medverkat i utställningar runt om i Sverige samt blivit tilldelad ett flertal stipendier och priser. Sofia är även vice ordförande i KRO Stockholm och driver sedan 2011 konstgalleriet Minibar Stockholm beläget på Hälsingegatan i Vasastan.

Läs mer om Sofia på sofiamwestin.com

Kontakt: sofia.westin@tillskararakademin.com

Vera Karlsson

Undervisar i Datordesign

Vera har en bred och tvärvetenskaplig designbakgrund från bland annat Umeå Designhögskola, Umeå Universitet och Konstfack. På Stockholms Tillskärarakademi har hon utbildat sig till mönsterkonstruktör och jobbar nu för ett nystartat märke där fokus ligger på passform.

Kontakt: vera.karlsson@tillskararakademin.com

Åsa Hedenström

Undervisar i Mönsterkonstruktion

Åsa Hedenström har utbildning från beklädnadstekniskt gymnasium och Tilllskärarakademins Yrkeskurs, Påbyggnad Mallritning, Gradering och Herrkläder. Åsa har även gått på Beckmans College of Designs ettåriga modelinje och RMI-Berghs Grafisk formgivning. Hon arbetar som mönsterkonstruktör på Lars Wallin Management AB parallellt med lärararbetet på Tillskärarakademin.

Kontakt: asa.hedenstrom@tillskararakademin.com