Studerade syr på symaskin

Sömnadskurser

Utveckla dina kunskaper i sömnad! Våra sömnadskurser riktar sig både till dig som är nybörjare och till dig som har sytt tidigare men som vill ta dina kunskaper till en högre nivå.

Drömmer du om en framtid inom modebranschen men saknar kunskaper i sömnad? Eller vill du utveckla dina sömnadskunskaper med hjälp av professionell handledning? Du kanske planerar att söka in till en modeutbildning men vill testa på en enklare kurs först? Oavsett vilket ditt syfte är, har vi kursen i klädsömnad för dig.

Välj den nivå på sömnadskurs som passar dig

  • För dig som är nybörjare har vi grundkurser i sömnad. Här lär du dig sy från grunden. Vi går igenom alla delar steg för steg, så att alla hänger med. Efter kursen kommer du ha full kontroll och vet hur symaskinen fungerar och hur man syr på den. Du kommer även veta hur du ska tänka vid tillskärning, mönsterutlägg, hur du förändrar mönster samt hur och var man mäter på kroppen för att hitta rätt storlek i måttlistan. Under kursen kommer du få sy upp en kjol och en överdel, först i toileväv och sedan i vanligt tyg. Nu är du i gång med ditt klädskapande!
  • Vår kurs i klädsömnad är perfekt för dig som vill ta dina sömnadskunskaper till en högre nivå under professionell handledning. Kursen är individuellt anpassad och alla får personlig hjälp. På den här kursen bestämmer du själv vad du vill sy, det spelar ingen roll om det är ett herr- eller damplagg. Ta med ditt klädmönster till kursen, tillsammans med lärarens hjälp kommer ni fram till en arbetsplan och sedan kommer du vara redo att ta dig an ditt sömnadsprojekt och förverkliga din kreativa idé.

Känner du att det här med konfektionssömnad verkligen är något för dig och vill lära dig mer. Eller så kanske du funderar på en framtid inom modebranschen? Då finns det flera modeutbildningar på Stockholms Tillskärarakademi att välja mellan och kanske är det någon som passar just dig. Ett första steg kan vara att gå grundutbildningen Mönsterkonstruktion och Design, där får du fortsätta att utveckla dina kunskaper i sömnad, men du får även lära dig mönsterkonstruktion dam, modedesign, modeteckning, materiallära och modehistoria. Om du fortfarande tycker att sömnad är det roligaste som finns och söker efter en skrädderikurs, så kan du i stället söka dig vidare till den treåriga YH-utbildningen Skräddare – inriktning dam och klänning. Här får du lära dig avancerad skrädderikonst enligt Hantverksrådets riktlinjer och kvalitetskrav.

Din sökning"" visar 3 resultat i

Sortera på:

Våra lärare har en gedigen bransch- och yrkeserfarenhet i mönsterkonstruktion, sömnad och design. Vi har också knutit till oss designers, modetecknare, trend- och färgkonsulter som gästföreläsare.

Lärare på Stockholms Tillskärarakademi