Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Textil materiallära och hållbarhet

Arbetar du med kläder eller tyger? Funderar du över hur man kan tillverka mer hållbara textila produkter? Då är den här kursen ett mycket viktigt komplement till din verksamhet.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Information

Lärare
Christian Brandt
Startdatum
21 September 2019
Dag och tid
Lör, Sön 10:00-16:30
Antal tillfällen
6 st
Plats
Stockholms Tillskärarakademi
Hagagatan 23 A, plan 2,
Avgift
7 250 kr

Om kursen

Om kursen
Begreppen inom området är många och här lär du dig uttrycka dig på ett professionellt sätt, samtidigt som du får värdefull kunskap både inom produktionsspektrat och hur du kan inspireras till att bli mer miljömedveten genom egna aktiva val.

En mycket inspirerande kurs som erbjuder grundläggande textil materiallära; allt från kategorisering av olika textila fibrer så som terminologi, råvara, ursprung och fiberframställning, till förädling och tillverkning av diverse textila produkter. Tanken är att kursdeltagarna ska få en större förståelse för hur textilproduktion påverkar omvärlden, och hur man kan göra den mer miljövänlig. 

Upplägg
Föreläsningar kombineras med praktiska övningar som t ex analys av textilfibrer samt diskussioner i grupp.

Vidare behandlas även olika typer av tyger och dess användningsområden. Vi diskuterar allt från tillverkning till återvinning via kvalitet, livslängd, och det egna ställningstagande vid valet av material vid produktion.

Fokus ligger på hållbarhet, miljöaspekt, och att utveckla ett cirkulärt förhållningssätt när det gäller tillverkning av textila produkter och material i största allmänhet.  

Förkunskaper
Inga förkunskaper. 

Kursledare
Christian Brandt


Kursmaterial
Kursmaterial ingår.

Övrig information
Kursen går 3 helger, 21 och 22 september, 5 och 6 oktober samt 19 och 20 oktober.

Ta med anteckningsblock och penna.

 

 

Kontakt

Kontaktperson

Tillskärarakademin 010-1576440