Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Vuxenutbildningar

Vi har platser kvar på vårens heltids- och deltidsutbildningar – sök nu eller kontakta oss!

Tycker du att mode, kläder och textil är lika viktigt som luften du andas? Då kommer du att trivas på Stockholms Tillskärarakademi! Vi erbjuder vuxenutbildningar på hel- och deltid med inriktningar som passar både nybörjare och yrkesverksamma. Deltidsutbildningarna bidrar till större flexibilitet då vi erbjuder utbildningar på helger samt under dag- och kvällstid.

Våra utbildningar på heltid och deltid

Våra lärare har en gedigen bransch- och yrkeserfarenhet i mönsterkonstruktion, sömnad och design. Vi har också knutit till oss designers, modetecknare, trend- och färgkonsulter som gästföreläsare.

Inspiration

Läs vidare om “Mönsterkonstruktör”

Mönsterkonstruktör

Som mönsterkonstruktör arbetar du med måttagning och framställande av mönster, och du ansvarar för att passformen blir som designern eller kunden önskar.

Läs vidare om “Intervju med Sofia Wernersson, studerade Mönsterkonstruktion och design 2008”

Från mode till fashion director på ett datorspelsföretag

Sofia Wernersson har läst mönsterkonstruktion och design och jobbar idag som grafiker och fashion director på ett datorspelsföretag. Och det är just mode, i kombination med måleri och illustrationer, som har blivit en del av hennes yrkeskarriär.