Inköpare

Vägen från manager till inköpare och nu butiksägare

Tair Bilbeisi har lång erfarenhet av klädbranschen, med en resa som började på Zara, via Stockholms Tillskärarakademi till att nu äga och driva sin egen butik, Bello's, i Stockholms fashionabla Sturegallerian. Hans passion för mode och en önskan att ständigt utvecklas har varit drivkraften bakom varje steg i hans karriär.

Redan i 20-årsåldern började Tair sin resa på Zara och klättrade successivt upp till en position som manager. Trots framgången där kände han att han ville bredda sina horisonter och fördjupa sin förståelse för branschen. Det var då han bestämde sig för att utbilda sig till inköpare på Stockholms Tillskärarakademi. Det var ett val som inte bara utvecklade hans kunskaper utan ledde honom också till att förverkliga sin dröm om att äga en egen butik.

Bello's, från idé till verklighet

"Utan min tid på Stockholms Tillskärarakademi hade jag aldrig varit där jag är idag; stolt ägare av en butik med noga utvalda kläder, vilken även inkluderar en egen klädkollektion", berättar Tair.

Till skillnad från sina tidigare studiekamrater började Tair inte omedelbart söka anställning efter avslutad utbildning. I stället tog han en välbehövlig paus, en tid som skulle visa sig vara avgörande för att forma hans framtidsplaner. Under den här tiden började han och en vän smida planer för en egen butik.

"Kombinationen av mina många år i branschen och inköpsutbildningen, där vi lärde oss att navigera genom hela produktionsprocessen från idé till butik, har varit ovärderlig för mig", berättar Tair medan han tar in synen av Bello's, fylld med noggrant utvalda plagg.

En plattform för kreativitet och design

DSC_4016

Bello's är inte bara en plats för försäljning av exklusiva herrkläder från olika varumärken, uppbyggd med hjälp av en agentur och värdefulla personliga kontakter. Butiken har även gett utlopp för Tairs egna kreativa visioner. Varumärket är väl genomtänkt och designat för att fungera i en exklusiv miljö, den utvalda kundkretsen och på egna produkter. Tair har även tagit fram en egen klädkollektion som inkluderar allt från t-shirts och hoodies till kepsar och tygpåsar.

Bellos 2024

"Under min tid på Tillskärarakademin fick jag även utforska designprocessen, en kunskap som jag nu har tillämpat i skapandet av vår egen klädkollektion", förklarar Tair.

Utöver den fysiska butiken i Sturegallerian har Bello's även etablerat sig online, det i kombination med en attraktiv placering och ett framträdande skyltfönster hoppas Tair på att försäljningen kommer att blomstra ytterligare.

"Min resa har varit fylld av utmaningar och nya kunskaper, från Zara till Stockholms Tillskärarakademi och nu till en egen butik. Men det här är inte slutet på resan; i framtiden hoppas jag kunna fortsätta utveckla Bello's och samtidigt utforska mitt andra stora intresse: musik", avslutar Tair.

Vi önskar Tair fortsatt framgång och ser med spänning fram emot att följa hans resa!