Modedesign

En utbildning för dig som vill bli modedesigner

Drömmer du om att bli modedesigner? Har du ett brinnande intresse för mode och hållbarhet? Då är vår påbyggnadsutbildning Designprocess – Mode något för dig. Här får du arbeta med alla de uppgifter som en modedesigner kan ställas inför – från idé till produktion.

Hur söker jag in till utbildningen?

Eftersom det här är en påbyggnadsutbildning så behöver du ha grundläggande och dokumenterade förkunskaper inom mönsterkonstruktion och sömnad. Utöver det behöver du göra en behörighetsprövning och ansökningsportfolio som du skickar in till skolan, läs mer här.

Vad får jag lära mig på utbildningen?

Under utbildningen får du lära dig hela designprocessen från idé till färdig produktprototyp med cirkulära och hållbara metoder. Du kommer att arbeta med olika tekniker, kollektionsprocesser och designexperiment. Du får dessutom fördjupa ditt personliga uttryckssätt med olika experiment för att kunna arbeta fram din individuella touch på en kollektion.

Allt startar med en idé och för att kunna ta fram tekniska skisser och ritningar kommer du arbeta i programmen Illustrator, Photoshop och InDesign medan 3D visualisering görs i CLO 3D. Du kommer lära dig att välja ut det lämpligaste materialet till en viss produkt och lära dig förstå hur olika färg- och mönsterkombinationer påverkar slutprodukten. Slutligen kommer du även få utveckla dina konstruktions- och sömnadstekniska skickligheter för att omvandla dina idéer från skisser till färdiga plagg.

Vad leder utbildningen till?

Utbildningen passar dig som vill arbeta självständigt som modedesigner eller som vill vara ännu bättre rustad för att söka dig vidare till högre design- eller modeutbildningar.

Under utbildningen ingår kursen Affärsmannaskap och branschorientering. Här kommer du få jobba med din egen affärsidé och lära dig vad som behövs för att utveckla och starta eget bolag, nå rätt målgrupp, välja rätt marknadsföringskanaler och säljstrategier. Med hjälp av uppgifter och övningar kommer du kunna skapa en grafisk profil och logotyp, illustrationer och digitalt presentationsmaterial. Du kommer även ha möjlighet att skapa en professionell portfolio som du kan använda för framtida frilansuppdrag och ansökningar.