Modedesign

Stockholms Tillskärarakademi utbildar framtidens modedesigners

Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) har beviljat Stockholms Tillskärarakademi att starta den nya Konst- och Kulturutbildningen Designprocess – Mode med start hösten 2023.

Utbildningen Designprocess – Mode pågår under ett år och är en påbyggnadsutbildning på heltid som ger kvalificerade yrkeskunskaper inom modedesign. Här kommer de studerande få lära sig de konstnärliga verktyg och färdigheter som behövs för att kunna skapa kläder och kollektioner med cirkulära och hållbara metoder, från idé till produktion.

– Vi är mycket glada övar att kunna starta den här utbildningen och kunna bidra med kvalificerad yrkeskompetens till en bransch i snabb utveckling, säger Annika Westborg Arenander, verksamhetschef och rektor för Stockholms Tillskärarakademi.

Under utbildningen får de studerande lära sig designprocessens alla delar samt fördjupa och utveckla dina individuella processer genom kollektionsuppgifter och designexperiment. Med fördjupade kunskaper i mönsterkonstruktion, sömnad, tekniska skisser och 3D-visualiseringar kommer de studerande att kunna presentera sina idéer på ett hållbart sätt likväl som att skapa miljömässigt hållbara plagg av hög kvalité.

– Modebranschen behöver ett hållbart förhållningssätt i alla led, även i själva designprocessen. Utbildningen ska ge de kunskaper som behövs för att våga utmana och förändra, säger Annika Westborg Arenander.

Utbildningen Designprocess – Mode startar i augusti och ansökan öppnar i februari.