Modedesigner

Designkurser - Kurser inom modedesign & kläddesign

Drömmer du om att arbeta som med kläder och modedesign? Då är Stockholms Tillskärarakademi perfekt för dig.

Här finns kurser för dig som älskar modedesign och kläddesign. Vi har kurser som passar både nybörjare och dig som redan arbetar i branschen och som vill vidareutveckla dina kunskaper.

Designprocessen för en kläddesigner

När du arbetar med modedesign följer du en designprocess som börjar med en idé och mynnar ut i en klädkollektion. Designprocessen består bland annat av dessa delar:

  • I designprocessen ingår bland annat att arbeta fram en moodboard, ett kollage av bilder, text, skisser, färger och material som beskriver dina idéer visuellt.
  • Du kommer även skapa plaggskisser som tekniskt visar plaggets fram- och baksida, sömmar samt hur detaljer är placerade.
  • Dina modeteckningar visar kombinationer av plagg på en kropp. Här visualiserar du dina idéer med hjälp av färg, form och material.
  • I en line up samlar du ett antal modeteckningar som presenterar olika plaggkombinationer i en kollektion.
  • Du arbetar även med materialval, både hur materialet ser ut rent visuellt och vilken funktion de har. Här inkluderas även detaljer som tråd, blixtlås och knappar.
  • Du skapar även en färgkarta som definierar vilka färger som ska användas i kollektionen.

Starta din karriär som modedesigner

Om du är nybörjare men brinner för mode och kläddesign då är grundkursen Modedesign perfekt för dig. Den passar även dig som behöver förkunskaper för att kunna söka in till mode- och designutbildningar med kunskapskrav.

På kursen Modedesign får du lära dig hela designprocessen, från idé till klädkollektion. Du får även arbeta med målgruppsanayls, testa olika skisstekniker och hur man arbetar fram en kollektion och presenterar den på ett bra sätt. Vid kursens slut kommer du kunna samla ihop ditt arbete och skapa en enkel portfolio.

Om du vill satsa på en karriär som kläddesigner, då kan du studera modedesign påbyggnadsutbildningen Designprocess – Mode. Här får du kvalificerade kunskaper inom modedesign och cirkulära och hållbara metoder. Men för att kunna söka den här utbildningen behöver du, förutom modekunskaper även ha grundläggande och dokumenterade förkunskaper inom mönsterkonstruktion och sömnad.

Din sökning"" visar 1 resultat i

Sortera på: