Plaggskisser - Illustrator

Information

Startdatum
13 november 2021
Dag och tid
Lör, Sön 09:30-16:00
Kurslängd
20 timmar
Plats
Stockholms Tillskärarakademi
Hagagatan 23 A, plan 2
Avgift
5 625 kr
Du vet redan vad en plaggskiss är, du kanske sitter i timmar på jobbet och ritar dem för hand. Det är ett roligt jobb men inte så effektivt. Här har du en digital lösning: gå den här kursen, och spara din tid till något annat kreativt.

Om kursen

Om kursen
Vi går igenom hur man på ett visuellt tydligt sätt kommunicerar konstruktion och utseende av ett plagg från en manuell skiss, ett färdigt plagg eller en bild, till en informativ digital plaggskiss.

 

Upplägg
Vi börjar med att gå igenom de grundläggande verktygen i Illustrator, för att sedan göra en enklare tröjmodell. Du kommer därefter lära dig att tolka dina egna plagg/bilder och göra plaggskisser av dessa. Vi går även in på hur man gör närbilder av detaljer; t ex knappar och blixtlås, och hur man fogar in informationstexter och pilar, för att på ett bra och tydligt sätt kunna förmedla hur plagget ska se ut.

 

Förkunskaper
Datorvana, det är en fördel om du är bekant med Adobes program. Vid kurstillfällena på skolan använder du våra stationära datorer med programmet, vill du öva mellan gångerna behöver du ladda ner en gratis prova på licens.

Kursledare
Vera Karlsson.

Kursmaterial
Kursmaterial som usb-minne för att spara dina arbeten, utskrifter och liknande ingår.

Kursinformation
Kursen går varannan helg, totalt 4 tillfällen, inplanerade datum är 13 och 14 samt 27 och 28 november.

 

Kontakt

Kontaktperson

Tillskärarakademin 010-1576440

En del av studieförbundet Medborgarskolan