Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Närbild på ett pågående syprojekt
Närbild på ett pågående syprojekt

Information om våra utbildningsformer

Stockholms Tillskärarakademi tillhör idag en av de främsta i landet inom mönsterkonstruktion, sömnad, skrädderi och design. Vi erbjuder tre heltidsutbildningar: en Konst- och kulturutbildning som är en komplett grundutbildning samt två YH-utbildningar som är specialiserade fortsättningsutbildningar.

Utbildningsformer

Mer information

Läs vidare om "Det senaste inom mönsterkonstruktion"
Mönsterkonstruktör

Mönsterkonstruktörerna arbetar med plagg i 3D

Vera Karlsson arbetar som mönsterkonstruktör och undervisar i datordesign och digital mönsterhantering på Stockholms Tillskärarakademi. Från och med höstterminen 2019 håller hon i undervisningen av CLO 3D - ett helt nytt program för mönsterkonstruktion och design, där man visualiserar och modellerar sina plagg i 3D. – "Vi ligger ju väldigt i framkant med att börja undervisa i det redan nu." berättar hon.

Läs vidare om "Portfolios old"
Portfolios

Bilder ur portfolios med avgångselevernas arbeten.

Bilder ur portfolios med avgångselevernas arbeten från utbildningen Mönsterkonstruktion och design.

Läs vidare om "Alice och Kevin gjorde kulturministerns Nobelklänning"
Intervju med f.d. studerande

Alice och Kevin gjorde kulturministerns Nobelklänning

Alice Svensson Brostedt och Kevin Nilsson är Beckmansstudenterna som stod bakom kulturminister Amanda Linds känning till Nobelfesten 2019. Utifrån temat eld har studenterna skapat ett alster som ska föra tankarna till klimatförändringar och skogsbränder. (omslagsfoto av Ninni Andersson/Beckmans pressrum)