Konst- och kulturutbildning

Konst- och kulturutbildningar är en eftergymnasial utbildningsform som bedrivs av fristående (privata) skolor men står under statlig tillsyn genom YH-myndigheten.

Stockholms Tillskärarakademi driver två högskoleförberedande Konst- och kulturutbildningar:

  • Mönsterkonstruktion och Design (1 år) - en gedigen grundutbildning som ger rätt förutsättningar för fortsatta studier på yrkeshögskola, högskola eller universitet.
  • Designprocess – Mode (1 år) - En yrkesförberedande påbyggnadsutbildning som leder till ett kvalificerat yrkeskunnande inom modedesign.

Läs mer om Konst- och kulturutbildningar.

Studiemedel och finansiering

Vår Konst- och kulturutbildning är CSN-berättigad. Studerande kan söka studiemedel samt merkostnadslån som täcker avgiften.

Merkostnadslånet är till för skolans studerandeavgift och täcker avgiften. Studerande kan ansöka om ytterligare finansiering via Human Finans som även möjliggör delbetalning.

För mer information om studiemedel besök CSN

För mer information om finansiering besök Human Finans

Om utbildningarna

Elever arbetar med mönsterkonstruktion
Mönsterkonstruktion och Design

Påbörja din framtid i modebranschen hos oss

Grundutbildningen Mönsterkonstruktion och Design är en Konst- och kulturutbildning som pågår under ett år. Utbildningen passar dig som har ett brinnande intress...

Heltidsutbildning
12 april 2023
Läs vidare om "Påbörja din framtid i modebranschen hos oss"
Modedesigner
Modedesign

En utbildning för dig som vill bli modedesigner

Drömmer du om att bli modedesigner? Har du ett brinnande intresse för mode och hållbarhet? Då är vår påbyggnadsutbildning Designprocess – Mode något för dig. Hä...

Heltidsutbildning
13 april 2023
Läs vidare om "En utbildning för dig som vill bli modedesigner"