Design

Black Friday Detox Day

Har du fått nog av Fast Fashion och Black Friday? Vill du bli bättre på att köpa och sälja kläder second hand? Då är vårt event Black Friday Detox Day räddningen för dig! Medborgarskolan, Stockholms Tillskärarakademi och Blocket bjuder in till en dag full med inspiration som lär dig allt du behöver veta för att ta steget mot en mer hållbar garderob.

Under Black Friday Detox Day kommer du bli fullmatad med inspiration med fokus på second hand. Vi bjuder på loppis, föreläsningar och hjälp med att laga dina gamla kläder och mycket mer. Eventet är den 26 november mellan kl 11.00–15.00, och platsen är Medborgarskolan, Hagagatan 23 A. Det är gratis att delta både som säljare av kläder och som besökare.

Föreläsningar med temat hållbarhet för klädälskare

Vi har bjudit in gäster, med passion för hållbarhet och second hand, att dela med sig av sina bästa tips på hur gamla kläder kan få nytt liv.

StiLov

11.00–11.45 Stina Löving
Tema hållbart mode: återbruksdesign och remake. Stina är återbruks- och modedesigner. Hon jobbar småskaligt och de flesta av hennes kreationer är unika statementplagg skapade av second handmaterial, deadstock eller skräp. Stina kommer prata om hållbart mode: återbruksdesign och remake. Föreläsningen bjuder på inspiration, information, motivation och kanske lite magi.

ElsBil-2022

13.00–13.45 Elsa Billgren
Vad har begagnade kläder som nya inte har? Och hur hittar man egentligen pärlorna bland drivorna av kläder på begagnatmarknaden? Vintagefantasten och loppisälskaren Elsa Billgren ger sina bäst tips på hur man hittar rätt i begagnatdjungeln och guidar kring plaggen och materialen att hålla utkik efter.

ElsBil-2022

14.00–14.45 Blockets köp- och säljskola
Hur skriver man en vinnande säljtext på Blocket? Hur hittar hittar man de riktiga secondhandpärlorna bland Blockets alla klädfynd? Och varför ska man egentligen köpa och sälja kläder second hand? Blockets begagnatexpert Annette Karlberg bjuder på sina bästa tips.

Sälj dina kläder på vår loppis

Rensa garderoben och låt dina kläder åter älskas av någon annan. Ta chansen att hitta nya pärlor till garderoben eller fynda årets julklappar. På vår loppis kan du nämligen både sälja och fynda kläder.

OBS! Du måste boka ett loppisbord för att få sälja dina kläder och du behöver ta med din bekräftelse på bokningen till oss. Endast kläder får säljas på loppisen.
Boka ditt loppisbord här (länken går till Medborgarskolans hemsida).

Få hjälp med att laga eller pimpa dina trasiga kläder

Ta med dina trasiga jeans eller din noppiga kofta och få hjälp med att laga dem av studerande från Stockholms Tillskärarakademi. Här finns även diverse tillbehör som du kan använda för att pimpa dina kläder så att de blir som nya. Varmt välkommen till plan 2.

Fota och sälj dina plagg

Ta med de kläder du vill sälja, så hjälper Blocket dig att fota, författa en förstklassig säljtex och lägga upp Blocketannonsen på plats.

Datum: 26 november
Tid: 11.00–15.00
Plats: Medborgarskolan, Hagagatan 23 A (Aulan, caféet och plan 2)
Pris: Allt denna dag är gratis, men glöm inte att boka loppisbord.

Loggor 2-2022

Liknande artiklar