Skräddare

Efterfrågan på skräddare säkras - MYH ger fortsatt förtroende

Den 11 januari meddelade Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) att Stockholms Tillskärarakademi får fortsatt förtroende att bedriva YH-utbildningen Skräddare – Inriktning dam och klänning i ytterligare tre omgångar, fram till 2029.

– Vi tackar Myndigheten för yrkeshögskolan för fortsatt förtroendet, säger Annika Westborg, verksamhetschef och rektor för Stockholms Tillskärarakademi.

– Tack vare vårt fina samarbete med branschen kan vi erbjuda en utbildning som ger våra studerande de avancerade skrädderikunskaper som behövs för att realisera yrkeskunnandet, skickligheten och uttrycksförmågan, säger Annika Westborg.

– Vi ser att efterfrågan på våra skräddare bara ökar och ökar i takt med branschens och allmänhetens önskan av längre livslängd på de plagg man både bär och älskar, säger Annika Westborg.

Stockholms Tillskärarakademi har sedan tidigare även tillstånd att bedriva YH-utbildningen Mönsterkonstruktör. Nästa utbildningsstart för YH-utbildningarna är i augusti och ansökan öppnar i februari.