Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Elev vid dator

​Stockholms Tillskärarakademi får fortsatt förtroende från Myndigheten för Yrkeshögskolan

Den 8 januari 2020 meddelade Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) vilka ansökningar som beviljas start från hösten 2020. Stockholms Tillskärarakademi får fortsatt förtroende att bedriva YH-utbildningen Mönsterkonstruktör i tre år till, utöver den redan beviljade Skräddare – Dam och Klänning.

– Vi tackar Myndigheten för yrkeshögskolan för förtroendet! säger Annika Westborg, verksamhetschef och rektor för Stockholms Tillskärarakademi.

Modebranschen genomgår just nu en snabb och spännande förändring, som även gäller yrkesrollen Mönsterkonstruktör. Mål för en mer hållbar textilindustri och avancerad digitalisering, med 3D-mönsterbearbetningsprogram som tex. CLO, skapar nya möjligheter och kompetensbehov.

– Tack vare vårt fina samarbete med branschen kan vi erbjuda en utbildning som på bästa sätt förbereder våra studerande för en digitaliserad och hållbarare mode- och textilindustri, säger Annika Westborg.

Stockholms Tillskärarakademi har sedan tidigare tillstånd att bedriva YH-utbildningen Skräddare – Dam och Klänning. Nästa utbildningsstart för YH-utbildningarna, inklusive Mönsterkonstruktör, är i augusti och ansökan öppnar 1 februari.