Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Studerande ger nytt liv åt gamla jeans!

Studerande på grundutbildningen Mönsterkonstruktion och Design ger i samarbete med Stockholms Stadsmission nytt liv åt gamla jeans.

Än en gång samarbetar våra studerande vid grundutbildningen Mönsterkonstruktion och Design med Stockholms Stadsmission Re-Make-verksamhet i hållbarhetsprojektet Upcycling av Jeans.

Projektet är en del av grundutbildningen och går ut på att återanvända gamla kläder och ge dem nytt liv som plagg eller accessoar. De studerande ska tänka hållbarhet och designa om kläderna för att göra sitt alster säljbart.

En vernissage arrangerades och alstren fanns till försäljning på Stadsmissionen Nytorget. Alla intäkter gick till Stadsmissionens arbete.

_DSC4169.jpg

Av enbart återvunna jeansplagg från Stadsmissionen har studerande på grundutbildningen Mönsterkonstruktion och Design fått fria händer och skapat fantastiska kreationer. Varje studerande har fått fyra jeansplagg från Stadsmissionen och på egen hand har de lyckats designa ett helt nytt plagg på väldigt kort tid.

Att ge nytt liv åt gamla, slitna och trasiga kläder är ett effektivt sätt att återanvända redan existerande material och således minska tyg-produktionen och bidra till ett mer hållbart samhälle. Vilket är något som Tillskärarakademin värderar väldigt högt och arbetar ständigt med att hålla verksamheten uppdaterad, hållbar och miljömedveten.

_DSC4156.jpg

_DSC4219.jpg

_DSC4148.jpg