Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Studerande ger nytt liv åt gamla jeans!

Studerande på grundutbildningen Mönsterkonstruktion och Design ger i samarbete med Stockholms Stadsmission nytt liv åt gamla jeans.

Än en gång samarbetar våra studerande vid grundutbildningen Mönsterkonstruktion och Design med Stockholms Stadsmission Re-Make-verksamhet i hållbarhetsprojektet Upcycling av Jeans.

Projektet är en del av grundutbildningen och går ut på att återanvända gamla kläder och ge dem nytt liv som plagg eller accessoar. De studerande ska tänka hållbarhet och designa om kläderna för att göra sitt alster säljbart.

Tisdagen den 3/12 hålls vernissage och alstren ställs ut samt finns till försäljning på Stadsmissionen Nytorget, Skånegatan 75. Alla intäkter kommer gå till Stadsmissionens arbete.

_DSC4169.jpg

Arbetar för fullt

Varje studerande ges tre jeansplagg från Stadsmissionen som de sedan fritt får göra om. I skrivande stund är man i full gång med att designa och tillverka sina plagg och accessoarer. Kreativiteten går på högvarv. Allt från kjolar, västar, väskor och barnkläder går redan att urskilja bland högarna av jeanstyger som fyller Tillskärarakademins lokaler.

Att ge nytt liv åt gamla, slitna och trasiga kläder är ett effektivt sätt att återanvända redan existerande material och således minska tyg-produktionen och bidra till ett mer hållbart samhälle. Vilket är något som Tillskärarakademin värderar väldigt högt och arbetar ständigt med att hålla verksamheten uppdaterad, hållbar och miljömedveten.

_DSC4156.jpg

_DSC4219.jpg

_DSC4148.jpg