Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Stockholms Tillskärarakademi

Vi tar emot sena ansökningar till grundutbildningen Mönsterkonstruktion och design

Läs mer här

Inspiration

Läs vidare om "Första steget till att bli sömmerska"
Intervju med studerande

Första steget till att bli sömmerska

Sömnad har alltid varit ett stort intresse och en viktig del i Fias liv. Trots det arbetade hon under flera år inom detaljhandeln innan hon en dag beslutade att göra en förändring och istället fokusera på det hon älskar mest av allt: att sy. Nu går hon andra terminen på grundutbildningen Mönsterkonstruktion och design och ser fram emot en ny framtid som sömmerska.

Läs vidare om "Skräddarstuderande inspirerades av Van Gogh"
Intervju med studerande

Skräddarstuderande Stina har pärlbroderat en korsett efter en tavla av Van Gogh

Stina Bergenholm studerar till Skräddare på Stockholms Tillskärarakademi. Utifrån en tavla av Vincent Van Gogh och tack vare 35 000 pärlor, tålamod och skicklighet har hon lyckats skapa en korsett utöver det vanliga. Under höstterminen 2020 kommer hon att göra sin LIA-praktik hos Orhan London Tailoring i Shoreditch.

Läs vidare om "Det senaste inom mönsterkonstruktion"
Artikel

Mönsterkonstruktörerna arbetar med plagg i 3D

Vera Karlsson arbetar som mönsterkonstruktör och undervisar i datordesign och digital mönsterhantering på Stockholms Tillskärarakademi. Från och med höstterminen 2019 håller hon i undervisningen av CLO 3D - ett helt nytt program för mönsterkonstruktion och design, där man visualiserar och modellerar sina plagg i 3D. – "Vi ligger ju väldigt i framkant med att börja undervisa i det redan nu." berättar hon.

Läs vidare om "Alice och Kevin gjorde kulturministerns Nobelklänning"
Intervju med f.d. studerande

Alice och Kevin gjorde kulturministerns Nobelklänning

Alice Svensson Brostedt och Kevin Nilsson är Beckmansstudenterna som stod bakom kulturminister Amanda Linds känning till Nobelfesten 2019. Utifrån temat eld har studenterna skapat ett alster som ska föra tankarna till klimatförändringar och skogsbränder. (omslagsfoto av Ninni Andersson/Beckmans pressrum)

Läs vidare om "Stylisten berättar"
Intervju med lärare

Emilie Lantz berättar om stylistutbildningen

Emilie Lantz är huvudlärare på Tillskärarakdemins stylistutbildning och har drygt tio års nationell och internationell erfarenhet från stylistyrket. Hon är utbildad vid Tillskärarakdemin, The Royal Danish Academy of fine art i Köpenhamn samt Beckmans kvällsskola. – ”Man kan säga att designers skapar godiset men att det är stylisten som väljer ur godispåsen.”

Läs vidare om "Portfolios"
Portfolios

Bilder ur portfolios med avgångselevernas arbeten

Bilder ur portfolios med avgångselevernas arbeten från utbildningen Mönsterkonstruktion och design.

Läs vidare om "Ta steget och förverkliga dina idéer som entreprenör inom mode!"
Intervju med lärare

Ta steget och förverkliga dina idéer som entreprenör inom mode!

Vill du arbeta med entreprenörskap med inriktning mot mode? Vi erbjuder en deltidsutbildning där du får de kunskaper som behövs i entreprenörskap och företagande för att du ska kunna förverkliga dina idéer, skapa ett eget varumärke och driva ditt företag framåt.

Läs vidare om "Började på Tillskärarakademin efter 25 år på H&M"
Intervju med studerande

Patricio började på Tillskärarakademin efter 25 år på H&M

Idag går han sin sista termin på heltidsutbildningen Mönsterkonstruktör och har precis påbörjat sin praktikperiod – hos Lars Wallin.

Läs vidare om "Att göra en fjäder av toile"
Intervju med studerande

Ida var en av de som stod bakom utställningen Beyond the Silhoutte

Ida Liivakant går heltidsutibildningen Skräddare och var en av de som stod bakom utställningen Beyond the Silhoutte. Hennes kreation var inspirerad av 20-talets fjäder-plagg i kombination med art-deco stilen som återfinns på Gretas. - ”Jag började med att besöka platsen, känna in atmosfären och leta efter detaljer."