Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.
I slutet av grundutbildningen Mönsterkonstruktion och design ingår ett hållbarhetsprojekt med temat Upcycling av jeans. Uppgiften är att återanvända gamla jeans och skapa något helt nytt av tygerna. De studerande ska tänka hållbarhet och designa om kläderna för att göra sitt alster säljbart. Projektet är ett samarbete med Stockholms Stadsmission.
Stina Löving har alltid varit en kreativ själ och gillar i princip all typ av pyssel och hantverk: hon stickar, virkar, sågar och täljer i saker, målar, skriver och drejar. Sedan 2005 jobbade hon som copywriter i reklambranschen men kände att hon ville få ännu större utlopp för sin kreativitet. Så Stina sa upp sig, startade ett företag och började frilansa. Tiden som följde kantades av ett flertal kreativa projekt, men kände så småningom att det var dags att inrikta sig på något och valet föll på mode, stil och kläder vilket gjorde att hon sökte till utbildningen Mönsterkonstruktion och design.
Sömnad har alltid varit ett stort intresse och en viktig del i Fias liv. Trots det arbetade hon under flera år inom detaljhandeln innan hon en dag beslutade att göra en förändring och istället fokusera på det hon älskar mest av allt: att sy. Nu går hon andra terminen på grundutbildningen Mönsterkonstruktion och design och ser fram emot en ny framtid som sömmerska.
Stina Bergenholm studerar till Skräddare på Stockholms Tillskärarakademi. Utifrån en tavla av Vincent Van Gogh och tack vare 35 000 pärlor, tålamod och skicklighet har hon lyckats skapa en korsett utöver det vanliga. Under höstterminen 2020 kommer hon att göra sin LIA-praktik hos Orhan London Tailoring i Shoreditch.
Vera Karlsson arbetar som mönsterkonstruktör och undervisar i datordesign och digital mönsterhantering på Stockholms Tillskärarakademi. Från och med höstterminen 2019 håller hon i undervisningen av CLO 3D - ett helt nytt program för mönsterkonstruktion och design, där man visualiserar och modellerar sina plagg i 3D. – "Vi ligger ju väldigt i framkant med att börja undervisa i det redan nu." berättar hon.
Alice Svensson Brostedt och Kevin Nilsson är Beckmansstudenterna som stod bakom kulturminister Amanda Linds känning till Nobelfesten 2019. Utifrån temat eld har studenterna skapat ett alster som ska föra tankarna till klimatförändringar och skogsbränder. (omslagsfoto av Ninni Andersson/Beckmans pressrum)
Emilie Lantz är huvudlärare på Tillskärarakdemins stylistutbildning och har drygt tio års nationell och internationell erfarenhet från stylistyrket. Hon är utbildad vid Tillskärarakdemin, The Royal Danish Academy of fine art i Köpenhamn samt Beckmans kvällsskola. – ”Man kan säga att designers skapar godiset men att det är stylisten som väljer ur godispåsen.”
Efter tiden på H&M sökte Patricio och kom in på Stockholms Tillskärarakademis grundutbildning Mönsterkonstruktion och Design, och gick sedan vidare till heltidsutbildningen Mönsterkonstruktör. Under sin sista termin gjorde han sin praktikperiod hos Lars Wallin.
Ida Liivakant går heltidsutibildningen Skräddare och var en av de som stod bakom utställningen Beyond the Silhoutte. Hennes kreation var inspirerad av 20-talets fjäder-plagg i kombination med art-deco stilen som återfinns på Gretas. - ”Jag började med att besöka platsen, känna in atmosfären och leta efter detaljer."