Start 16 januari 2023

Vi tar nu emot sena ansökningar till Mönsterkonstruktion och Design

Läs mer och anmäl dig här

Inspiration

Läs vidare om "Black Friday Detox Day"
26 november

Black Friday Detox Day

Har du fått nog av Fast Fashion och Black Friday? Vill du bli bättre på att köpa och sälja kläder second hand? Då är vårt event Black Friday Detox Day räddningen för dig! Medborgarskolan, Stockholms Tillskärarakademi och Blocket bjuder in till en dag full med inspiration som lär dig allt du behöver veta för att ta steget mot en mer hållbar garderob.

Läs vidare om "Samarbetet med artister tog Sarah till Stockholms Tillskärarakademi"

Samarbetet med artister tog Sarah till Stockholms Tillskärarakademi

– Jag är absolut inte rädd för att kasta mig ut i det okända mot nya utmaningar, trots att jag inte alltid vet hur jag ska lösa uppgifterna. Men man måste börja någonstans, och man lär sig under tiden man arbetar, säger Sarah.

Läs vidare om "Från dam- till herrskrädderi i de skotska högländerna"
Skräddare

Från dam- till herrskrädderi i de skotska högländerna

För snart ett år sedan avslutade Stina Bergenholm den treåriga YH-utbildningen Skräddare – inriktning dam och klänning. Sedan dess har hon frilansat och arbetat som lärare på Stockholms Tillskärarakademi. Om några veckor beger hon sig till Skottland för att arbeta i skräddarateljén Campbell’s of Beauly.

Läs vidare om "Om kursutbudet på Stockholms Tillskärarakademi"
Kurser

Om kursutbudet på Stockholms Tillskärarakademi

Lärare och kursdeltagare berättar om kursutbudet och hur det är på Stockholms Tillskärarakademi. Våra kurser inom design, mönsterkonstruktion och sömnad riktar sig till dig som älskar att sy, designa kläder och som vill lära dig mer om mode och textil. Vare sig det är din hobby eller ditt yrke så är du alltid välkommen till oss på Stockholms Tillskärarakademi! Här hittar du allt du behöver inom mode.

Läs vidare om "Om deltidsutbildningarna på Stockholms Tillskärarakademi"
Deltidsutbildningar

Om deltidsutbildningarna på Stockholms Tillskärarakademi

Lärare och studerande berättar om deltidsutbildningar och hur det är att gå på Stockholms Tillskärarakademi. Deltidsutbildningar vänder sig till såväl nybörjare som yrkesverksamma och är perfekta för dig som vill kombinera studier med exempelvis arbete.

Läs vidare om "Om heltidsutbildningarna på Stockholms Tillskärarakademi"
Heltidsutbildningar

Om heltidsutbildningarna på Stockholms Tillskärarakademi

Studerande och lärare berättar om Stockholms Tillskärarakademis olika utbildningar. Våra heltidsutbildningar – en komplett grundutbildning och två specialiserade fortsättningsutbildningar – vänder sig till såväl nybörjare som yrkesverksamma. Oavsett vilken utbildning du väljer så kommer din tid på skolan bli intensiv och full av roliga utmaningar.