Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Lilla Modelinjen - Kväll

Lilla Modelinjen är en rolig, kunskapsfylld och kreativt inspirerande deltidsutbildning, som riktar sig till dig som vet att du vill jobba i modebranschen, men ännu inte är riktigt säker på med vad.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Information

Lärare
Mia Stavåsen
Startdatum
17 September 2019
Dag och tid
Tis, Tors 18:00-21:15
Antal tillfällen
52 st
Plats
Stockholms Tillskärarakademi
Hagagatan 23 A, plan 2,
Avgift
29 750 kr

Om kursen


Om utbildningen
Utbildningen är mycket mångfasetterad och omfattande, men vi går inte lika djupt inom de olika ämnena som på vår heltidsutbildning Mönsterkonstruktion och Design. Här får du prova dig fram och testa olika tekniker och sätt att få fram dina idéer och designdrömmar, både i pappers- och tygform.

Du kommer att få inspireras av modehistoria, få möjlighet att gå på spännande föreläsningar, lära dig om material, och prova på drapering. Du kommer få lära dig göra moodboards i Photoshop och rita plaggskisser i Illustrator.

Upplägg
Kursen går två kvällar i veckan (tisdagar och torsdagar) under två terminer, 52 sammankomster, 156 timmar.
Utbildningen är uppdelad i en modedesignsdel och en sömnad- och konstruktionsdel. På slutet av utbildningen kopplas de båda delarna ihop, och på så sätt har du under året växelvis fått lära dig hela designprocessen från idé till en färdig kollektion.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Lärare
Katarina Bergman, Mia Stavåsen m fl.

Kursmaterial
Allt undervisningsmaterial ingår, men du får själv köpa tyg och sybehör till dina egendesignade plagg.

Övrig info
Du kommer att behöva köpa en egen tygsax, en sprätt och ett måttband, men gör inte det innan du börjat utbildningen, eftersom du kommer få ett elevkort som ger dig rabatt i vissa butiker.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

 

Kontakt

Kontaktperson

Tillskärarakademin 010-1576440